Efter ulvebesøg i villakvarter: Nu vil minister genoverveje, hvornår ulve må skydes
Der skal nu kigges på definitionen af problemulve. Det var et af hovedpunkterne, da flere politikere var samlet for at tale om ulve.
Ulven er igen blevet et varmt emne, efter at en ulveflok i søndags løb rundt i et villakvarter i Oksbøl.
Også på Christiansborg er emnet blevet diskuteret heftigt. Det lokalvalgte folketingsmedlem Anders Kronborg (S) var blandt andet ude og sige, at ulve skulle sendes til Fyn og Sjælland.
Fredag formiddag har der været møde hos Ministeriet for Grøn Trepart, hvor regeringsordførere inden for miljø- og fødevareområdet blandt andre deltog, og emnet var definitionen af, hvornår en ulv er en "problemulv".
Overvågning af ulves adfærd i Danmark hører under Ministeriet for Grøn Trepart, som Jeppe Bruus (S) er minister for.
Landdistriktsordfører for Venstre, Anni Matthiesen, var også med på mødet med ministeren. Hun kalder det et konstruktivt møde og fortæller, at han lovede, at der skal kigges på definitionen af problemulve.
- Det er simpelthen et problem, når ulvene færdes tæt på beboelse og for den sags skyld også villakvarterer. Vi og ministeren har forståelse for, at det skaber utrolig meget utryghed, når ulven kommer tæt på befolkningen, som vi så i Oksbøl, siger Anni Matthiesen.
Derudover vil man nu også kigge nærmere på ulveproblematikken i EU-regi.
Ministeriet for Grøn Trepart har tidligere meldt ud, at ulven i Danmark er fredet, indtil en gunstig bestand er nået.
Fagfolk fra Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet har tidligere vurderet, at en levedygtig bestand af ulve i Danmark bør ligge over 100.