Bør kystredningsfolk alarmeres tidligere ved landulykker? Det er beredskab klar til at kigge på

Kystredningsstationen i Nørre Vorupørs leder ville gerne have en alarm med det samme, når der sker ulykker på land lige i nærheden. Noget som Nordjyllands Beredskab gerne vil gå i dialog om.

INCOMING 260824 1711 mabr
Foto: Mathilde Brander, TV MIDTVEST
Opdatering

  • De to tyske drenge på henholdsvis ni og 12 år er døde efter sandskredet, der skete søndag i Vorupør. Drengene afgik ved døden tirsdag aften. Det meddeler Midt- og Vestjyllands Politi onsdag 28. august.

Hændelsesforløbet omkring ulykken i Nørre Vorupør i weekenden, hvor to tyske drenge på ni og 12 år blev begravet i sand, fulgte almindelig praksis, oplyser beredskabsdirektør Diana Sørensen fra Nordjyllands Beredskab til TV 2 Nord.

Men beredskabet er klar til at indgå i en dialog om, hvorvidt den nuværende procedure kan ændres for, at kystredningsstationer fremover kan kontaktes hurtigere i forbindelse med ulykker på land, tilføjer hun. 

Udmeldingen kommer efter Benny Bak, der er stationsleder af kystredningsstationen i Nørre Vorupør, har sagt, at han undrer sig over, at hans team ikke blev alarmeret hurtigere, når det nu befandt sig så tæt på. 

- Når det sker 100 meter fra redningsstationen, så kunne det jo have været smart, hvis det var standardprocedure for alarmcentralen at gribe fat i os med det samme.

- I mellemtiden sad vores folk bare på stationen, så vi kunne være kommet frem på tre til fem minutter, sagde Benny Bak til TV MIDTVEST tirsdag.

Det var frivillige, som først var på stedet og hjalp til med at grave drengene fri. 

Siden hen kom Nordjyllands Beredskab, inden folk fra kystredningsstationen i Nørre Vorupør ankom.