Nu skal DBU tage en beslutning: Må en kvinde, der er født som mand, spille fodbold med kvinder?
De jyske DBU-regioner er uenige før afgørelsen på lørdag, mens hos kvindelige fodboldspillere i Viborg er der opbakning.
Må en kvinde, som er født som mand, spille med, når kvinder tørner ud på fodboldbanen?
På lørdag skal DBU Jylland afgøre, om det i breddefodbolden - helt op til og med Jyllandserieniveu - skal være muligt for transkønnede, interkønnede og nonbinære personer selv at vælge, hvilket køn personen spiller med.
I de fire jyske DBU-regioner er der ikke enighed. To regioner siger nej - og to siger ja.
En arbejdsgruppe i DBU mener, at fodbold skal være andet og mere end turneringer og kampe. Og det er vigtigt at inkludere alle, lyder anbefalingen.
- Vi er en vigtig del af lokalsamfundet, og vi skal også kunne håndtere det, som foregår i et lokalsamfund, understreger Jens Christian Hansen, der er bestyrelsesmedlem i DBU.
- Muligheden skal være der
Han nævner et eksempel.
- Hvis man nu har en dreng, som identificerer sig som en pige og er en del af en pigegruppe og deltager i alt, hvad pigerne laver i skolen - og de piger spiller fodbold og denne person så også ønsker at spille nogle kampe. Så skal den mulighed også være der, siger Jens Christian Hansen fra DBU.
Men hvad siger spillerne? Hvad siger de kvindelige spillere, som potentielt kan komme til at spille med eller mod en spiller, der er født som mand.
Hos Team Viborgs Jyllandsserie-kvindehold er holdingen ganske klar hos de spillere, vi har talt med.
- Jeg har det okay med det. Jeg synes, det er et spændende initiativ, hvis de kan få lov til at spille med det køn, de identificerer sig som, siger Emmelie Nielsen Elb.
Hun kan dog godt få øje på nogle udfordringer - som at disse fodboldspillere måske er større og stærkere end de andre.
- Men det kan der jo også være piger, der er, påpeger hun.
Holdkammeraten Nana Schaltz Nielsen mener ikke, det vil være sportsligt uretfærdigt at få en sådan spiller på holdet.
- Det er jo ikke sådan, at vi får en masse mænd ind på holdet. Det kan være én hist og her, som kommer, og som føler sig som en kvinde. Den person skal selvfølgelig have lov til at være hos os, siger hun.
Især indenfor breddesport kan det være en god idé at begynde med inklusionen og rummeligheden overfor transkønnede, interkønnede og nonbinære personer.
- Især på breddehold kan det være en god idé at starte med det, for det er jo for sjov, at vi spiller, og vi spiller efter niveau. Og kommer der så én, som er megagod og løfter holdet, så rykker man jo op. Og så bliver man matchet på et nyt niveau, lyder det fra Emmelie Nielsen Elb.