Hendes søn begik selvmord mens han var indlagt: Nu kræver hun en forklaring
Winnie Nygaard Jensen advarede det psykiatriske hospital om, at hendes søn havde truet med at begå selvmord. Hospitalet vil nu undersøge forløbet.
Den 7. juni tog den 43-årige Kim Nygaard Jensen sit eget liv, mens han var indlagt på det psykiatriske hospital i Viborg.
Hans mor Winnie Nygaard Jensen fra Skive fortæller, at hun havde advaret personalet om, at sønnen havde truet med at begå selvmord, og derfor har hun nu klaget over forløbet.
- Jeg ønsker, at de ansvarlige kan se, at det ikke var i orden. At de kigger på deres faglighed, siger hun til TV MIDTVEST.
Kim Nygaard Jensen var en mand, der elskede musik og at male. Men han var også en mand med et skrøbeligt sind. Hans mor vurderer, at han var indlagt på Søndersøparken i Viborg op mod 100 gange.
For en måneds tid siden blev han indlagt med en depression.
Efter fire dages indlæggelse ringede han til sin mor og fortalte, at han havde fået at vide, at han skulle udskrives. Og hvis det skete, ville han tage sit eget liv.
Winnie Nygaard Jensen siger, at hun herefter ringede til det psykiatriske sygehus og advarede personalet. Men senere fik så hun at vide, at Kim havde forsøgt at hænge sig selv i sit eget bælte. Og næste opkald kom fra sygehuset: Hendes søn ville ikke overleve selvmordsforsøget.
Nu spørger hun sig selv, hvordan det kunne lykkes sønnen at tage sit eget liv, når personalet var advaret om risikoen.
- Det kan jo ikke være rigtigt, at der ikke bliver holdt øje med én, når man er indlagt sådan et sted. At man går rundt med et bælte. De kendte jo Kim... det var ikke en fremmed person, de fik ind, siger hun.
Kirsten Götzsche-Larsen, der er ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt, afviser, at den psykiatriske afdeling har overhørt moderens nødråb. Alligevel bebuder hun nu en undersøgelse af forløbet.
- Det er meget sørgeligt, når der sker sådan noget. Det påvirker en afdeling og et afsnit meget. Er man god nok til at forhindre selvmord... det bliver man nok aldrig. Vi har da et medansvar, og det er også derfor, vi laver en analyse af hele indlæggelsesforløbet og prøver at se på, om der har været en kommunikationsbrist eller nogle røde lamper, vi har overset, siger hun.
Overlægen fortæller, at der ikke var lagt op til, at Kim skulle udskrives. Det må han have misforstået.
Hun fastslår, at retningslinjerne med hensyn til at lave en selvmordsscreening er fulgt i den konkrete sag. Hun siger også, at personalet talte med Kim efter moderens henvendelse.
- Men hvad er det så, der er gået galt?
- Det ved vi ikke, før analysen er færdig, siger overlæge Kirsten Götzsche-Larsen.