Kristian Pihl: Rumleriller er en god idé

Venstres transportordfører vil drøfte rådet fra Midt- og Vestjyllands Politi i Færdselssikkerhedskommissionen.

Midt- og Vestjyllands Politi vurderer, at otte dødsfald i trafikken kunne være undgået sidste år, hvis der havde været rumleriller på vejene.
Midt- og Vestjyllands Politi vurderer, at otte dødsfald i trafikken kunne være undgået sidste år, hvis der havde været rumleriller på vejene.
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Rumleriller på vejene kan redde liv. 

Så klar lød meldingen fra lederen af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, onsdag i TV MIDTVEST.

Og budskabet er hørt hos politikerne. Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen siger i hvert fald, at han meget gerne lytter til ordensmagtens råd, hvis det kan forhindre nogle af de mange frontale sammenstød.

- Jeg ved godt, at der er nogle naboer til vejene, som er trætte af rumleriller, fordi det medfører en vis støj. Men overordnet set tror jeg, at det er klogt at lytte til rådet fra politiet, siger han.

Otte liv kunne være reddet

I 2017 mistede 14 personer livet i frontale sammenstød i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Henrik Glintborg vurderer, at otte af dødsfaldene kunne være undgået, hvis der havde været rumleriller på vejene. Rillerne fungerer på den måde, at de støjer og dermed advarer bilisterne, hvis de er på vej over i den forkerte vejbane.

1:23
Se et interview med Kristian Pihl Lorentzen her.

Kristian Pihl Lorentsen siger, at det er oplagt at diskutere sagen i Færdselssikkerhedskommissionen, hvor problemet med de mange frontale sammenstød kommer på dagsordenen på et af de kommende møder.

- Og så må vi jo se, om vi kan få vejmyndighederne til i højere grad at benytte sig af. Det er Vejdirektoratet for statsvejene, og kommunerne for kommunevejen, forklarer han.

 

 

2:09