Mundbind: Nu skal alle Region Midtjyllands patienttransporter forsynes
Nu skal alle patienttransporter i Region Midtjylland bruge mundbind.
Fra og med torsdag skal både passagerer og chauffører ved al siddende patientkørsel i Region Midtjylland bære mundbind
- Borgere, der har brug for patientkørsel, er jo netop på vej til og fra sygehuset, fordi de er syge, og mange kan derfor være særligt udsatte. Vi indfører nu mundbind for alle for at begrænse smitterisikoen og sikre størst mulig tryghed for både passagerer og chauffører på tværs af hele regionen, siger Henning Voss, der er direktør for den præhospitale del af regionen.
Onsdag indførte Sundheds- og Ældreministeriet krav om mundbind i de hårdest ramte kommuner i regionen (Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens).
Det krav gælder altså nu for al patientkørsel, som gennem Midttrafik foregår med Flextrafik.
Enkelte undtagelser
Det er patienternes eget ansvar at anskaffe sig mundbind og tage det på. Alligevel er det muligt at få et mundbind af chauffør eller på hospitalet, hvis man ikke selv har.
Der er dog nogen, som ikke behøver mundbind, når de skal transporteres til og fra sygehuset.
Det drejer sig om personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller fysiske eller mentale svækkelser, der gør, at de ikke selv kan fjerne mundbind. Der er heller ikke krav om, at børn under 12 år skal bære mundbind.
Også chauffører behøver ikke at have mundbind på, hvis de har vejrtrækningsproblemer eller hvis mundbindet hæmmer kørslen.
Mundbind ved vagtlæge og på sygehus
Region Midtjylland oplyser til TV MIDTVEST, at man også, når man skal ind på et sygehus, skal have mundbind på. Derfor skal man også have det på, hvis man skal til vagtlæge. Har man det ikke selv med, får man det udleveret, når man kommer.