Lars Krarup til løsgængere: - Det krænker troværdigheden
Efter en uges stilhed, kommenterer Hernings borgmester nu på sagen om de to byrådsmedlemmer, der er sprunget ud som løsgængere.
Det er syv dage siden, to medlemmer af Herning byråd meldte sig ud af Socialdemokratiet for at blive løsgængere. Flere års utilfredshed skulle være årsagen, men den forklaring er ikke acceptabel, mener Hernings borgmester, der har kommenteret sagen via sin Facebookside.
- Det er selvfølgelig lovligt, men for mig at se er det, at man sætter sig selv højere end partier, der lod en opstille, og som man fik stemmerne fra på valgdagen, bare ikke i orden, skriver Lars Krarup på sin Facebookside.
Han mener, at hele episoden skader forholdet mellem borgerne og politikerne.
- At blive løsgænger otte måneder efter et valg på et partis stemmer er i min optik krænkende overfor troværdigheden mellem politikere og befolkning. Især når erfarne politikere gør det, skriver Lars Krarup.
Ifølge borgmesteren forbliver de to som udgangspunkt på de poster, som de fik tildelt af socialdemokratiet ved valget, selvom de nu ikke længere er Socialdemokrater. Helt lavpraktisk flytter de to i øvrigt sæder i byrådssalen, så de ikke længere skal sidde mellem Socialdemokraterne.
Forlod partiet på grund af utilfredshed
Ifølge de to løsgængere, Lone Nielsen og Anne Marie Christensen, blev beslutningen taget efter flere års utilfredshed. Hovedårsagen er det underbudgetterede handicap- og psykiatriområde, som de begge kalder uanstændigt.
Om det er anstændigt eller ej kommenterer borgmesteren ikke direkte på, og han tvivler på, at de to kvinder får mere ud af det end nyhedens interesse.
- De to kommer da sikkert mere i avisen, men jeg kan oprigtigt tvivle på, om de to kommer til at ændre et komma i beslutningerne i stort og småt i denne fireårige valgperiode, skriver Lars Krarup.
Borgmesteren understreger desuden i sit Facebookopslag, at denne form for udbrud aldrig ville kunne finde sted i hans parti.
- Alle 35 byrådskandidater har inden valget, selvfølgelig, lovet hinanden i en musketer-ed, at skulle man blive valgt for partiet og derefter komme dertil, at man ville bryde med partiet Venstre, så blev aftalen, at vi helt trækker os fra byrådet, og giver plads til suppleanterne fra det parti, der gav os den tillid og lod os opstille til valget, skriver Lars Krarup.