Michelinstjerne er guld værd: Restaurant i Gødstrup får gæster fra hele verden

Restaurant Domæne i Herning er på et års tid blevet verdenskendt på grund af sin Michelinstjerne, og mandag aften kan den blive fornyet.

0:38
Gæsterne i Restaurant Domæne i Gødstrup ved Herning kan vælge mellem to gourmetmenuer (Foto: Poul Gerner)

På grund af en Michelinstjerne er Restaurant Domæne i Herning på bare et enkelt år blevet kendt i det store udland, og internationale gæster i stort tal strømmer til spisestedet, der er indrettet i en kubeformet træbygning i Gødstrup lidt uden for Herning.

Direktør Kasper Witt fra virksomheden, Witt A/S, som ejer restauranten, viser rundt i den minimalistiske bygning, som har plads til 26 spisende gæster.

- Vi vil gerne give gæsterne en sublim aften, hvor de bare skal sætte sig ned, slippe tøjlerne og få en sanse-oplevelse med mad og vin, fortæller Kasper Witt.

Herning på verdenskortet

Michelinstjernen, som restauranten fik sidste år, var ikke et mål i sig selv, men den har også eksponeret Domæne og fået sat området og Herning på verdenskortet.

- Vores gæsteliste omfatter nu rigtig mange gæster fra udlandet, blandt andet turister, der helt konsekvent rejser efter Michelinstjerner. I princippet er vi ligeglade med hvor folk kommer fra, men det er da fantastisk, at vi nu kan tilbyde en international gastronomisk oplevelse her i Herning og i Midt- og Vestjylland, fortsætter Kasper Witt.

Direktøren indrømmer gerne, at det lægger et vist pres på restauranten, at interessen nu er vokset til at omfatte folk fra det meste af verden, men, at presset i første omgang ligger på dem, der laver maden i køkkenet.

0:47
Michelinstjernen har tiltrukket gæster fra hele verden til restaurant Domæne i Gødstrup ved Herning (Foto: Poul Gerner)

Gastronomisk fyrtårn

- Det har været målet af lave et gastronomisk fyrtårn. Det er vi lykkedes med, men det forpligter også, at vi nu har fået Michelinstjernen. Gæsterne forventer helt klart noget ekstra, og vi skal vise, at vi kan fastholde niveauet og stadig udvikle os, konstaterer Kasper Witt.

Konkret har Domæne stor fokus på lokale råvarer, og inspirationen til maden kommer hovedsageligt fra det franske køkken. Her arbejdes der med at forfine og optimere menuerne. 

- Rent forretningsmæssigt har vi forsøgt at kigge på, om restauranten eventuelt kan bære  flere gæster - om vi skal udvide åbningstiden. Og ikke mindst hvordan vi holder os skarpe rent markedsføringsmæssigt, siger Kasper Witt.

Ny Michelinstjerne?  

Mandag aften er Restaurant Domæne og  Restaurant Tri i Agger med, når årets Michelinstjerner for nordiske lande deles ud i Helsinki.

Direktøren er dog blevet hjemme i Gødstrup, hvor han venter spændt på afgørelsen.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi tror, vi beholder den, men intet er givet på forhånd, slutter direktøren.