Restauratør i chok over kæmpebøde

20.000 kroner skal Restaurant Søgaarden i Sunds betale for ikke at have kølet 1 kg fisk ned.

Restauranten må leve med en sur smiley for nu.
Restauranten må leve med en sur smiley for nu.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Hos Restaurant Søgaarden i Sunds hænger mundvigen ikke kun nedad på den seneste fødevarekontrol. Indehaver Kristian Jensens mundvige peger også nedad. 

- Vi er i chok over det her, fortæller han til TV MIDTVEST.

Efter Fødevarestyrelsens kontrol har restauranten modtaget en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley, som virksomheden skal skilte med ved indgangen.

I kontrolrapporten står det beskrevet, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj en temperatur. Derfor kasserede man 1 kg fisk ved kontrollen.

At fisken ikke var tilstrækkeligt nedkølet, har restauratøren en forklaring på.

- Vi har en køler, der er gået ned. Det opdager vi først, da kontrollanten kom på besøg. Det var ikke, fordi vi havde tænkt os at bruge de fødevarer. Det er ikke vores hovedkøler, forklarer han.

Ifølge Kristian Jensen er det held i uheld, at det netop var kontrollanten fra Fødevarestyrelsen, der opdagede køleskabet.

- Det kunne være sket dagen efter, hvor vi så selv ville have opdaget, fortæller han.

Ude af proportioner

Bøden på de 20.000 kroner overvejer restauranten nu at gøre indsigelse mod. De erkender, at de har overtrådt regler, men holder fast i, at bøden er voldsom.

- Jeg synes slet ikke, straffen står mål med forbrydelsen. Det er et øjebliksbillede, siger Kristian Jensen og påpeger, at de kun har haft glade smileyer tidligere.

Det seneste besøg har derfor udfordret forholdet til Fødevarestyrelsen.

- Vi har mistet tilliden. Vi plejer at have en god dialog, men her var der bare lukket, fortæller indehaveren med henblik på, at det var en ny kontrollant, der kiggede forbi.

Hvordan skal kunderne forholde sig?

Restauranten må vente med at få en eventuel glad smiley, indtil Fødevarestyrelsen kommer på besøg igen. Køleskabet er fikset, og de har forsøgt at få fat i Fødevarestyrelsen igen.

Kan man komme på Restaurant Søgaarden nu uden at blive syg?

- Ja, det kan man sagtens. Vi har som sagt ikke haft til hensigt at gøre det. Vi konstaterede bare, at køleskabet ikke virkede, og det var så den dag, hun var der. Man kan være sikker på ikke at blive syg her, pointerer Kristian Jensen.

Restauranten har sat en seddel op med deres version ved siden af den nu sure smiley ved indgangspartiet.

Det har ikke været muligt at få fat på Fødevarestyrelsen, der holder ferielukket til og med 1. januar.

Virksomheden har også fået registreret små belægninger indvendigt i en isterningmaskine, men forholdet er ifølge rapporten vurderet til at være en bagatel. 

Hvis ikke virksomheden accepterer bødeforlægget kan det føre til en politianmeldelse.