To uger på et slagteri resulterer i 900 km julemedister
De producerer kilometervis af medister i Herning i de her uger. Faktisk ti gange så meget som normalt.
Der bliver lavet mere medister end til dagligt hos Danish Crown i Herning. Meget, meget mere.
Ja, faktisk laver slagteriet mere end ti gange så meget medister i løbet af de her to uger før jul.
- Det er rigtig sjovt, at der sker noget. Vi kan godt lide, at der virkelig er noget at gå i gang med, siger slagteriarbejder Mona Flæng.
Almindeligvis producerer de 38.000 pakker medister på én uge. I de her to uger producerer de 500.000 pakker medister om ugen. Altså mere end ti gange så mange end normalt.
Det svarer til 900 km medister, som lige knap kan nå fra Herning til Stuttgart i det sydtyske, hvis man rullede det ud.
- Vi kan ikke mærke alt det her med kødfrie dage. Jeg tror, det er, fordi ingen skal pille ved danskernes jul. De skal have deres flæskesteg - de skal have deres medister, forklarer driftsleder Benny Balschmidt.
Maskinerne kører i døgndrift syv dage om ugen. Så når de to uger er gået, har slagteriet lavet 1.000.000 pakker medister.
14 dage ud af kalenderen
De har altså drøntravlt på slagteriet i Herning. Derfor er der ikke meget tid til julehygge på hjemmefronten.
- De her 14 dage rykker man ud af kalenderen derhjemme, og så arbejder man igennem, afslutter Mona Flæng.
Til de mange kilometer medister bliver der i alt brugt 75 tons krydderier.