Krisecenter får millioner til at hjælpe voldsramte unge
A.P. Møllerske Støttefond har givet 7,24 millioner kroner til at hjælpe voldsramte unge i tre kommuner.
Som det første sted i Danmark har Holstebro Krisecenter fået bevilliget 7,24 millioner kroner til at hjælpe unge, der oplever vold i hjemmet.
Pengene er fra A.P. Møllerske Støttefond og skal bruges til et treårigt rådgivnings- og forebyggelsesprojekt på krisecenteret, hvor voldsramte unge i Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner kan få hjælp.
De mange millioner glæder leder af krisecenteret Karin Houmann.
- Vi er glade for, at den forbyggende tankegang bliver hørt, så det betyder rigtig meget, at vi kan lave netop det her tiltag, forklarer hun og tilføjer:
- Når vi har talt med kvinde fra krisecenteret, fortæller de, at de har oplevet vold enten i barndommen eller i ungdommen, det vil sige, at deres grænse er skredet, så det unormale er blevet normalt. Så jo før, vi kan træde ind, jo bedre og større chance er der for at komme til at leve et liv uden vold.
Op mod hver femte ung oplever vold
En undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at omkring hvert femte barn i 8. klasse fortæller om, at de har været udsat for vold.
Mange af de kvinder, der søger hjælp på Holstebro Krisecenter, kan også berette om vold og overgreb i barndommen.
Volden sætter sig dybe spor psykisk, kan gøre det svært at følge med i skolen, tage en uddannelse og navigere i et hverdagsliv med kammerater og drømme om fremtiden. Derfor mener lederen Karin Houmann, at det er vigtigt at sætte tidligt ind.
- Vold i hjemmet er så tabubelagt, så det bliver der ikke talt om, så det kommer sjældent frem før senere i voksenlivet, forklarer hun.
Pengene er målrettet til at oprette et anonymt rådgivningstilbud til de 14- til 17-årige, som er udsat for vold.