Drengestreger ramte uheldige Christoffer: Risikerer at blive døv

Christoffer Skovdal Nielsen var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da drengestreger uheldigvis gik ud over ham.

Christoffer Skovdal Nielsen er 17 år og har ellers aldrig været utryg ved at færdes i sin by før nu.
Christoffer Skovdal Nielsen er 17 år og har ellers aldrig været utryg ved at færdes i sin by før nu.
Grafik: Rigmor V. Sams, TV MIDTVEST

- Så skete der det, der ikke måtte ske...

Sådan startede Bjarne Skovdal Nielsen et Facebook-opslag.

For hans 17-årige søn Christoffer fik sig en ubehagelig overraskelse, da han torsdag aften skulle en tur i den lokale Coop 365 i den lille by Bording uden for Ikast. 

Christoffer Skovdal Nielsen nåede nemlig ikke længere end lige uden for sin hoveddør, før et par unge drenge kastede et kanonslag på størrelse med en toiletpapirsrulle direkte hen imod ham.

- Jeg hørte et brag, og derefter kunne jeg ikke høre andet end en pibelyd, og det gjorde mega ondt. Da jeg så tog hånden væk fra øret, havde jeg blod på hænderne, fortæller Christoffer Skovdal Nielsen til TV MIDTVEST i dag, da vi møder ham på Regionshospitalet Gødstrup.

Kanonslagseksplosionen resulterede i, at han måtte en tur på hospitalet for at få tilset ørerne. Her blev det klart, at ørerne havde taget skade - og udover en sprængt trommehinde, så venter han nu stadig på at finde ud af, om hørelsen på det ene øre vender tilbage igen.

- Det er meget skræmmende. Jeg tror, det er dét, som alle forældre frygter mest. At ens børn kommer til skade, fortæller hans far Bjarne Skovdal Nielsen.

0:12
Christoffers far Bjarne Skovdal Nielsen er meget berørt over, at hans søn risikerer at miste hørelsen.

Christoffer selv er både vred og ked af, at andres ulovlige hærværk skulle ende med at gå ud over ham.

- I værste fald bliver jeg døv af det her, og så skal jeg leve med det som konsekvens af de her drengestreger, siger han.

Drengestreger eller alvor?

Lokalpolitiet i Herning fik anmeldelsen om kanonslaget, da 17-årige Christoffer blev fundet i smerter.

Og selvom det ikke er tit, at drengestreger med kanonslag eller andet krudt ender med at gå ud over andre, så ser politiet med alvor på sagen.

- Der er faktisk en straframme på op til otte år for det her, så det er en aldeles alvorlig handling, der er tale om, siger politikommissær Stephan Weber.

- Det er uacceptabelt, og især når det munder ud i et angreb på en anden person, understreger han.

På hospitalet i Gødstrup erkender den bekymrede far, at hans søn måske ikke går fri uden gener. Og det har fået ham selv til at overveje, om man generelt tager for let på det, når der bliver kastet med kanonslag og andet i byens gader.

- Jeg kunne godt drømme om en kulturændring, hvor man som minimum får de her børn til at forstå, at du skal tænke over, hvad der kan ske, når du smider nytårskrudt og andre ting.

- Jeg havde ingen forestilling om, at det kunne skade min søn, siger Bjarne Skovdal Nielsen.

Christoffer Skovdal Nielsen og hans far Bjarne kan nu vende hjem til Bording, men om Christoffer får hørelsen tilbage på det skadede øre, må de vente med at finde ud af.
Christoffer Skovdal Nielsen og hans far Bjarne kan nu vende hjem til Bording, men om Christoffer får hørelsen tilbage på det skadede øre, må de vente med at finde ud af.
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST

Kanonslag er blevet normalt

Politikommissæren i Herning opfordrer nu til, at alle borgere, der hører kanonslag eller affyring af andet fyrværkeri ikke holder sig tilbage med at kontakte politiet - for kun ved hjælp af henvendelser kan politiet håndtere problemerne.

- Er der steder, hvor man oplever et massivt pres af det her, så vil jeg opfordre til, at man kontakter os. Det kræver hjælp fra befolkningen, og at forældre derhjemme holder øje med deres børn, hvis vi skal det her til livs, siger Stephan Weber.

I Bording er oplevelsen hos både naboer og familien Skovdal Nielsen selv, at der ofte er brag fra kanonslag i byen.

- Vi kalder det drengestreger, uanset hvad lovgivningen så kalder det. Der ryger en postkasse, og det sker der ikke så meget ved. Men nu er jeg faktisk lidt skræmt, for kan det gå så vidt?, spørger Bjarne Skovdal sig selv på hospitalet i Gødstrup.

- Og jeg føler mig da mere utryg nu. Det skaber en utryghed, supplerer Christoffer Skovdal Nielsen.

Nu er han blevet udskrevet og kan tage med sin far hjem til Bording igen.

En sprængt trommehinde, lyder dommen. Og om hørelsen vender tilbage, må han vente mindst en måned på at finde ud af.

Gerningsmændene i Christoffer Skovdal Nielsens sag er endnu ikke fundet, og politiet vil gerne høre fra folk i området, som har set eller hørt noget på 114.