Bedre folkeskole på dagsordenen - elever forsøger at påvirke politikerne
Op til kommunalvalget er foreningen Danske Folkeskoleelever på tur rundt i landet for at sætte fokus på folkeskolen i valgkampen.
Selv om de ikke har stemmeret, vil landets folkeskoleelever også høres op til kommunalvalget den 16. november. Derfor var formanden for Danske Skoleelever i dag i Herning.
- Skolen skal op på dagsordenen, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at vi skoleelever bliver hørt. Vi laver skole for eleverne, og vi elever skal være med i beslutningerne om, hvad vi har brug for for at få en god skole, siger Mille Borgen Mikkelsen.
Skoleeleverne har fem emner på deres dagsorden: Faglighed for alle, åben skole, det gode undervisningsmiljø, elevinddragelse og bedre seksualundervisning.
- Vi vil have sat større fokus på de områder, vi ønsker, der skal være bedre på skolerne, for på nogle skoler er det ikke godt nok, siger formanden.
Kandidater lytter gerne
Op til valget besøger foreningen 13 kommuner og taler med 22 lokalpolitikere.
I Herning mødtes de blandt andre med kommunens formand for børne- og familieudvalget.
- Det er altid godt at mødes med nogle engagerede skoleelever og høre, hvad de synes, er vigtigt ude på skolerne. Vi vil gerne have en bred repræsentation af folk i byrådet, og det er svært at få unge engageret i især lokalpolitik, så jeg er klar, når unge gerne vil tale netop lokalpolitik, siger Anne Mette Bang Rasmussen (V).
Også Socialdemokraternes borgmesterkandidat Tommy Tønning var med til mødet.
- Jeg håber at få gode inputs og få etableret et samarbejde, så vi i fællesskab kan udvikle folkeskolen. De unge mennesker sætter hele tiden nye dagsordener, og jeg har fuld forståelse for, at de kræver deres ret til at blive hørt, siger han.