Advarer badegæster efter endnu en drukneulykke: - Man skal have respekt for Vesterhavet

Politiet frygter flere ulykker.

Redningsstationsleder Jens Slot (t.v) og vagtchef Ole Vanghøj (t.h) advarer badegæster mod Vesterhavet.
Redningsstationsleder Jens Slot (t.v) og vagtchef Ole Vanghøj (t.h) advarer badegæster mod Vesterhavet.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen og Katrine Angel, TV MIDTVEST

En tysk mand omkom torsdag i havet syd for Hvide Sande, og fredag er et østjysk par druknet i havet ved Vrist Strand. 

Det får nu politiet og leder af redningsstation til at advare badegæster mod Vesterhavet.

- Der er noget, der tyder på, at der er nogle strømforhold, der gør, at der er nogle revlehuller. Man skal tænke over, at det ikke er Østersøen, man bader i. Det er Vestkysten, og det er lumsk, siger vagtchefen.

Samme melding kommer fra lederen af redningsstationen i Thyborøn, der var involveret i to redningsaktioner, hvoraf den ene var den dobbelte drukneulykke ved Vrist Strand.

- Havet er farligt. Man skal have respekt for Vesterhavet. Vi, der er lokale, ved godt, at vi ikke skal ud at bade sådan en dag som i dag, men for en turist virker det her nok som en fantastisk sommerdag, siger Jens Slot, leder af redningsstationen i Thyborøn.

Han påpeger, at ulykkerne kan skyldes, at der i denne tid er mange i området, som ikke er lige så bekendte med Vesterhavet og dets faresignaler.

- Det er ret typisk, når vi kommer ind i juli og hen i august, at der sker de her ulykker, hvor folk bliver taget af strømmen. Det er nok en kombination af, at der er mange turister ved stranden, og så er der mange ved stranden, som ikke er kendte med Vesterhavet, siger han.

Frygter flere ulykker

Politiet frygter, at det ikke har set den sidste drukneulykke.

- Vi ser det hvert eneste år, at der er nogle, der bliver fanget i de her revlehuller. Det er den største ferietid, der er mange folk på stranden, og det er godt vejr, så vi frygter selvfølgelig, at det skal ske igen, siger Ole Vanghøj.

Han anbefaler, at man, hvis man vil bade, gør det de steder, hvor Trygfonden har deres livreddere, og at man kigger på vandet.

- Man skal bade de steder, hvor bølgerne slår ind og ikke der, hvor der er fladt vand. Det er der, strømmen er udadgående, siger Ole Vanghøj.