DBU forkaster forslag om inklusion af transkønnede: - Jeg kan ikke rigtig forstå, hvad de vil med det
Der var ikke opbakning til forslaget, som DBU's arbejdsgruppe for inklusion af transkønnede, intetkønnede og nonbinære i dansk fodbold er kommet med.
Det bliver ikke muligt for transkønnede, interkønnede eller nonbinære personer selv at beslutte, hvilket køn vedkommende vil spille på fodboldhold med.
Det har DBU Jyllands 275 jyske fodboldfolk fra 112 klubber netop besluttet på årets delegeretmøde, der finder sted i MCH Herning Kongrescenter.
Forslaget kom fra DBU's arbejdsgruppe for inklusion af transkønnede, interkønnede og nonbinære i dansk fodbold, og indebærer at transkvinder, som ved fødslen fik tildelt kønnet mand, ville kunne spille på et kvindehold – og omvendt.
Men på et delegeretmøde i DBU Jylland, den største af DBU's seks lokalunioner, blev forslaget nedstemt.
Der var 180 stemmeberettigede i salen, og af dem stemte 34 for forslaget, mens 74 stemte imod.
Forud for beslutningen havde medlemmerne en timelang debat, der ifølge TV MIDTVESTs reporter i Kongrescenteret bar præg af tydelige argumenter imod forslaget.
Frank Mikkelsen, som er formand for Mønsted IF, var én af dem, som stod på talerstolen for at tale imod forslaget.
- Jeg vil lige slå fast, at vi har plads til alle mennesker i vores klub, og om de er det ene eller det andet, det er vi ligeglade med. Vi synes bare, at vi i mange år har brugt tid på at dele spillerne op, så der ikke skal opstå den fysiske forskel mellem holdene, siger han til TV MIDTVEST og fortsætter:
- Den synes vi, vi giver køl på med forslaget. Jeg kan heller ikke rigtig forstå, hvad DBU vil med det her. Det er på baggrund af omkring 30 mennesker – skal vi så bruge så meget krudt på det.
Den opfattelser deler mange af de jyske klubber, som lørdag var samlet i Herning.
Flere peger på, at det er en regelændring, som vil ske på baggrund af en mindre del af klubbernes medlemmer.
- Vi skal finde en god løsning, hvor de 30 kan være der, men hvor de resterende 300.000 også kan være der, siger Michael Kock, formand Brande IF, og peger på eventuelle mixrækker, som en løsning.
- Jeg ved ikke, om jeg har den gyldne løsning. Jeg har bare en datter på fire år, og jeg har også selv været træner for nogle piger, som spillede sammen med drenge. Da de blev otte år så stoppede de. Og det er med den mavefornemmelse, at jeg går til det her, argumenterer han.
Begge understreger de dog, at der er plads til alle.
Spillere var klar til ny regel
TV MIDTVEST har tidligere talt med to Jyllandsserie-spillere fra Team Viborg. De to holdkammerater så ingen problemer i at inkludere spillere, der er født som mænd.
- Jeg har det okay med det. Jeg synes, det er et spændende initiativ, hvis de kan få lov til at spille med det køn, de identificerer sig som, lød det fra Emmelie Nielsen Elb.
Nana Schaltz Nielsen fandt det heller ikke sportsligt uretfærdigt.
- Det er jo ikke sådan, at vi får en masse mænd ind på holdet. Det kan være én hist og her, som kommer, og som føler sig som en kvinde. Den person skal selvfølgelig have lov til at være hos os.