Erhvervsministeren om dårligt internet: Private skal løfte opgaven

Erhversminister Simon Kollerup mener, at private selsskaber skal sørge for at rulle bredbånd ud til allermindste byer med dårligt internet.

I finansloven er der ikke brugt en krone på at rulle bredbånd ud til danskere med dårligt internet.
I finansloven er der ikke brugt en krone på at rulle bredbånd ud til danskere med dårligt internet.
Foto: Ole Hald

Der er ikke sat penge af til hurtigere internet i regeringens udspil til en ny finanslov, og det skaber bekymring i en coronatid, hvor mange skal klare deres arbejde fra hjemmekontoret.

Det gør det i sær for Lone Have fra Ulfborg, som har svært ved at udføre sit arbejde fra hjemmekontoret.

Men spørger man erhvervsminister Simon Kollerup, så kommer regeringen ikke til at bruge offentlige midler på at rulle bredbånd ud til de fjerneste afkroge.

- Nu har regeringen i flere år løftet opgaven med bredbåndspuljen, og nu mener vi, at private skal løfte en større del af den opgave. Vi ser mange steder, at forsyningsselskaber ruller bredbånd ud, og det skal vi se mere af, mener Simon Kollerup.

Vil de private tage ansvaret?

For Lone Have er det nødvendigt med politisk hjælp i form af bredbåndspuljen, hvis hun skal have bedre internet på hjemmeadressen.

- Jeg synes, det er træls, at der ikke er sat penge af. Jeg synes, det kunne være rigtig fint, hvis de prioriterede det, fordi det er vigtigt med godt internet, hvis man skal bo andre steder end midt i det hele, siger hun.

Men regeringen mener altså, at private udbydere skal rulle bredbånd ud til de allermindste byer i landet. Men hvis udbydere som Hiper, Boxer og Yousee ville have brebånd i eksempelvis Lone Haves hus, havde de så ikke lagt det ud allerede? Det mener Simon Kollerup, at de burde, da TV MIDTVEST fanger ham tirsdag aften.

- Nu står jeg for eksempel i Vilsund. Her ruller Thy-Mors Energi fiberbredbånd helt ud til de yderste dele af kommunerne, så vi har hele Mors dækket og det meste af Thy. Jeg tror på de private kræfter i det her spil, mener erhversministeren.

Omkring 100.000 danske adresser har så langsomt internet, at de ville være berettiget til at søge om tilskud fra bredbåndspuljen, hvis den stadig eksisterede.

3:51
Bredbåndspuljen får ikke en krone i regeringens udspil til finanslov. Det møder kritik, for mange danskere arbejder hjemmefra som følge af corona.