Flere spritulykker i Midt- og Vestjylland: - Det er bekymrende
En ny trafiksikkerhedsanalyse viser, at antallet af spritulykker er steget i Midt- og Vestjylland. Tendensen bekymrer politiet.
Selvom der i de seneste år har været et fald i antallet af spritulykker på de midt- og vestjyske landeveje, så er tallet igen stigende.
Det viser en ny trafiksikkerhedsanalyse, som Midt- og Vestjyllands Politi har udarbejdet.
En tendens, politiet ser meget alvorligt på.
- Det er meget bekymrende. Det her koster menneskeliv, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.
Flere sprit- og narkoulykker
Antallet af spiritus- og narkorelaterede uheld, hvor personer er kommet til skade har ellers været faldene siden 2009, men de seneste tal på området viser altså, at kurven igen er på vej i den gale retning i Midt- og Vestjylland.
- Det er rigtig ærgerligt, for det er vanvittigt uforsvarligt at køre spirituskørsel, lyder det fra Henrik Glintborg.
- Vi har ellers været inde i en rigtig positiv udvikling, hvor antallet af færdselsulykker med spiritus har været faldene. Men det ser desværre ud til at udviklingen er stagneret siden 2014, og der er heller ikke noget, som tyder på, at vi ser et fald i 2017, lyder vurderingen.
Flest unge falder i
Blandt spritsynderne finder vi her i landsdelen flest unge mennesker.
De 18-24-årige er nemlig kraftigt repræsenteret i de ulykker, hvor enten spiritus eller narko er indblandet.
- Det er meget bekymrende. Når man som ung har problemer med at adskille alkohol og kørsel, så tør man slet ikke tænke på, hvor det kan ende.
- Forklaringen kan ligge i dårlige muligheder for transport, men der er heller ingen tvivl om, at mange tager chancen, fordi de tror, de ikke bliver opdaget, siger Henrik Glintborg.
Politiet har brug for hjælp
Hvert år kontrollerer Midt- og Vestjyllands Politi flere tusind bilister for spritkørsel her i landsdelen, men ifølge færdselspolitiet er det ikke altid nok. Der er også brug for en holdningsændring ude på landevejene.
- Vi bliver nødt til at få hjælp fra befolkningen. Vi skal have folk til have indstillingen, at spirituskørsel er et no go.
- Man skal bruge sin sunde fornuft, og så skal man ringe til os, så vi kan tage affære, hvis man opdager en spritbilist, siger Henrik Glintborg.
De nyeste tal for 2016 viser, at i alt 40 personer kom til skade i Midt- og Vestjylland i forbindelse med trafikuheld, der involverede spiritus eller narko.