Hjælpsomme seeres gode råd: Sådan får du krukken op, Ingeborg

Det strømmer ind med hjælpsomme råd til, hvordan Ingeborg Christensen kan befri sine 36 år gamle pebernødder.

De 36 år gamle pebernødder er blevet en stående julejoke i Ingeborg Christensens familie, og nu vil hun slet ikke have krukken åbnet. Skulle hun alligevel få lyst til at åbne den, har venlige seere og læsere sendt masser af gode råd.
De 36 år gamle pebernødder er blevet en stående julejoke i Ingeborg Christensens familie, og nu vil hun slet ikke have krukken åbnet. Skulle hun alligevel få lyst til at åbne den, har venlige seere og læsere sendt masser af gode råd.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Når (peber)nøden er størst er hjælpen nærmest. Sådan lyder, bortset fra tilføjelsen i parentesen, et gammelt dansk mundheld. 

Og hjælp er der masser at hente af for Ingeborg Christensen fra Glyngøre, der fik en glaskrukke af sin søster i 1982, som hun fyldte med pebernødder. Men som ingen siden har kunne få låget af.

Selv om Ingeborg Christensen fortæller, at hun nu har vænnet sig så meget til den genstridige krukke, at hun slet ikke vil have den åbnet, er de gode råd til at åbne krukken fra Jer, kære seere og læsere, rullet ind til redaktionen i en lind strøm. Og tak for det.

2:27
Siden 1982 har Ingeborg Christensen forsøgt at få låget af en krukke pebernødder. Indtil videre uden held.

Så skulle der tilfældigvis være andre, der har 36 år gamle krukker, de ikke kan få op, eller skulle Ingeborg Christensen alligevel fortryde og få lyst til at smage de 36 år gamle pebernødder, så viderebringer vi her jeres gode råd.

Varm op og køl ned

En del af de gode råd er inde på noget af det samme. Ingeborg Christensen skal arbejde med temperaturen på krukken:

- Angående åbning af krukken med pebernødder, så varm glaskrukken op i varmt vand. Mvh  Min mand Børge Nielsen, skriver Jette Busk Nielsen. 

-  Tror, da det blev sat på, glasset var varmt, låget var koldt. Varm glasset op men ikke låget , varmt vand ,,og is på låg, skriver Vagn Lundqvist. 

- Hvis selve låget køles ned med feks tøris svinder låget en lille smule. Hvis man så drejer inden temperaturen forplanter sig er der en chance for at lirke låget op, skriver Hans Kjeldsen.

- Læg hele krukken i fryseren i mindst et døgn. - Når den så er godt gennemkold tages den op, og derefter under vandhanen med lunkent/varmt vand for kun at varme halsen på krukken, omkring låget og IKKE på selve låget eller resten af krukken i øvrigt. Selve halsen burde udvide sig, og låget forblive "lille" og kan så lirkes af under selve processen, skriver Jens Aalborg. 

Vold og forspil

Imens en del af kommentarerne på til historien facebook går på, hvordan det noget bedagede julebag vil smage efter 36 år i krukke, går en del af foreslagene på et, vil nogen mene, et hvædvundet husholdningstrick - vold. En del brugere foreslår, at Ingeborg Christensen simpelthen bare skal ødelægge det krukkede glas.

-  En hammer ville helt klart løse problemet, skriver Martin Søndergaard på facebook. 

- Smadre glasset og køb en krukke, mener Lene Nielsen, imens Karsten Nielsen også foreslår en nekle løsning med en hammer. 

Jonas Klejstrup Bilberg foreslår dog at gå mere kærligt til værks.

- krukken er lukket, nogen folk kender bare ikke til forspil, skriver han på facebook. 

36 år gamle pebernødder. Det er ikke sikkert, de smager som den decemberdag i 1982, da de blev bagt. 
36 år gamle pebernødder. Det er ikke sikkert, de smager som den decemberdag i 1982, da de blev bagt. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST