Rosa bad om michelin-kokkens opskrift på succes

Michelin-kokken Nicolas Min Jørgensen løfter lidt af sløret for, hvordan han holder sig selv og sin restaurant i topform.

0:30
Rosa Kildahl møder Nicolas Min Jørgensen i Den Røde Stol

Hvad får en succesfuld kok til at sige farvel til et godt job, rykke pløkkerne op og forsøge sig med en gourmetrestaurant - ovenikøbet i en vestjysk landsby. Det er Rosa Kildahls store undren og ikke mindst det, hun gerne vil finde ud af i sit møde med kokken Nicolas Min Jørgensen. 

I 2023 fik han og Restaurant Tri i Agger en michelin-stjerne. Det vel og mærke blot et år efter restauranten så dagens lys. 

I en ny udgave af Den Røde Stol spørger Rosa Kildahl ind til opskriften bag den virksomhedsmæssige succes. Ifølge Nicolas Min Jørgensen handler det om passion, ild og viljestyrke.

- Hvis du gerne vil være med på toppen - det får du ikke ved at yde det samme som de andre. Der skal ydes mere, siger Nicolas Min Jørgensen.

Selvom Nicolas Min Jørgensen har repræsenteret Danmark på kokkelandsholdet, har det aldrig været sejrens sødme, der har drevet ham. Derfor er det heller ikke et erklæret mål for ham at opnå endnu en michelin-stjerne.

- Jeg tror ikke på, at man skal overgå sig selv, men man skal have sulten. Jeg har følelsen af, at jeg har masser af ting, jeg gerne vil stadigvæk. Jeg har en lyst til at udvikle noget i morgen, og så længe jeg har den, så er jeg ikke færdig, siger Nicolas Min Jørgensen.

Den tilgang betyder, at Nicolas Min Jørgensen og hans team i Agger vil fortsætte med at udvikle og ændre på ting, selvom de allerede er anerkendt med én michelin-stjerne. 

- Det er små ting, vi justerer nu, men vi justerer ting hver dag. Det er ikke for at yde mit ego, men fordi jeg tror på, vi kan lave et bedre niveau.