Thise Mejeri har planer om at udvide
Thise Mejeri har brug for mere plads og har derfor store planer om at udvide.
Thise Mejeri har planer om at udvide mejeriet med 3-4000 kvadratmeter i løbet af de næste tre-fire år. Det skriver Skive Folkeblad.
- Vi har brug for mere plads i Thise, for det kan ikke blive ved med at slå til længere. Vi har øget produktionen og omsætningen så meget, at der på flere områder er brug for mere plads, siger Poul Pedersen, administrerende direktør for Thise Mejeri, til avisen.
Skive Kommune går nu i gang med at udarbejde forslag til ny kommuneplantillæg og lokalplan for et område, der øges fra 2,9 hektar til 5,9 hektar. Der skal dog ikke bygges på alle hektar.
Mejeridirektøren havde håbet, at den første den af byggeprojektet kunne gå i gang i år, men fordi en ny lokalplan tager tid, er det ikke længere realistisk.
Mejeriet vil etablere et biomassefyr, der skal fodres med flis, og det bliver ligesom en udvidelse af emballagehøjlageret i stedet i 2018.
- Vi har simpelthen ikke plads til vores emballage, så i dag lejer vi 3500 kvadratmeter hos Skive Stykgodscenter, og det er vi glade for, men det er alt for omkostningstungt med transporten frem og tilbage, siger Poul Pedersen.
Udsigt til flere ansatte
I dag har Thise Mejeri omkring 250 ansatte ifølge Poul Pedersen, men der kan være udsigt til flere i fremtiden, for direktøren har også planer om at udvide selve produktionen.
- Vi vil inddrage det nuværende osteri til udvidelse og produktion af friskmælk- og surmælksprodukter, og så vil vi have bygget et nyt osteri og et nyt lager på østsiden af mejeriet ud mod forsamlingshuset, siger han.
Til byggeplanerne hører blandt andet en støjmur mod byen, så produktionen generer mindst muligt.
Thise Mejeri har inviteret alle interesserede til et borgermøde tirsdag aften i næste uge, hvor planerne vil blive fremlagt.