Thise Mejeri skruer gevaldigt op for koldskålsproduktionen

På grund af en varm vejrudsigt regner mejeriet med at sælge 25 procent mere koldskål, end de plejer.

Poul Pedersen er administrerende direktør for Thise Mejeri.
Poul Pedersen er administrerende direktør for Thise Mejeri.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Med 30 grader i vejrudsigten for på onsdag er der hedebølge på vej til Midt- og Vestjylland.

Men der er også en anden bølge, der kan skylle udover landsdelen. På Thise Mejeri opskalerer de nemlig på koldskålsproduktionen, så de kunne sende flodbølger ud af portene fra mejeriet i Salling.

- Når det bliver godt vejr og rigtig sommer, som der bliver de næste par dage, så kommer vi helt sikkert til at lave noget mere koldskål. Vi regner med at lave 25 procent mere end i en normal uge, fortæller den administrerende direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen.

Og faktisk kunne de have lavet endnu, men træerne vokser ikke ind i himlen og op til koldskålsguderne.

- Det er kun fordi, vi regner med knap så godt vejr fredag og lørdag, at vi er endt på 25 procent, siger direktøren.

Sådan ser vejrudsigten ud for onsdag.
Sådan ser vejrudsigten ud for onsdag.
Foto: TV 2 Vejret

- Vi kigger på vejrudsigten som aldrig før

Men den store produktion kommer også med en vis risiko. Vejrudsigten har før ændret sig i sidste minut, og der er ingen garantier for, at folk køber mere koldskål, selvom solen skinner.

Men Poul Pedersen føler, at de har et kvalificeret gæt på deres koldskålsbarometer.

- Vi kigger på vejrudsigten som aldrig før. Så beslutter vi os for et tal, og vi plejer at være gode til at gætte. Det er med at starte godt ud og få lavet en masse koldskål, så vi har nok, og så kan vi nå at skalere ned, hvis det ikke bliver så godt alligevel, fortæller Poul Pedersen.

Selvom der bliver skaleret op på produktionen, skal direktøren ikke ringe til de ansatte og få flere på arbejde. Om sommeren bliver der ikke drukket lige så meget frisk mælk, hvor flere ansatte kan flyttes over til koldskålsproduktionen.