Bitten fra Struer manglede medicin i weekenden: - Det kan ikke passe, at vi skal til Randers og Århus
Flere politikere vil have undersøgt sagen.
Bitten Kvist Jakobsen fra Struer fik i weekenden brug for penicillin til en betændt finger.
Men søndag efter klokken 15 er der ikke noget vagt-apotek her i landsdelen. Derfor skal man enten til Randers eller Aarhus. Sådan har det været siden 2018.
For Bitten Kvist Jakobsen er det en køretur på lige omkring halvanden time. Og skulle du nu bo i Thyborøn, så er det en tur, der tager mere end to timer.
I det her tilfælde fik Bitten dog uventet hjælp, da hun opsøgte vagtlægen og fortalte, at hun ikke kunne vente.
- Vagtlægen sagde, at hun ville gøre en undtagelse, men at ellers skulle jeg havde været hele vejen til Randers eller Aarhus for at få medicin, lyder det fra Bitten Kvist Jakobsen.
Hun var knap nok nået ud fra vagtlæge-konsultationen, før hun i en slags protest lagde en video på Facebook.
- Det kan ikke passe, at vi skal til Randers og Århus, lød budskabet blandt andet.
- Der skal være lige vilkår, om du bor øst vest eller på den anden side af sundet. Vi betaler de samme skattekroner, uddyber hun i dag overfor TV MIDTVEST.
Lægen vurderede, at du skulle have den her medicin og endte så med at give dig den, fordi du sagde, at du ikke kunne vente. Er problemet så ikke løst?
- Det er det ikke, fordi der er andre, der måske ikke spørger to eller tre gange.
Lægemiddelstyrelsen overtrumfede indstilling
Susanne Buch var i 2017 sammen med resten af regionsrådet med til at indstille, at det ene vagtapotek i regionen blev placeret i Herning. Men Lægemiddelstyrelsen, der placerer vagtapotekerne, overtrumfede regionens indstilling.
- Fire år er der gået, og vi har ikke fået nogen klager indtil nu. Så derfor kan jeg godt tænke: Måske var beslutningen ikke så dårlig, siger Susanne Buch, medlem af regionsrådet for SF.
Hun bor i Bøvlingbjerg og er med i Udvalget for Nære Sundhedstilbud.
Hendes opfattelse, stemmer dog ikke helt overens med Bitten Kvist Jakobsens.
Er det ikke fair nok, hvis lægen vurderer, at du godt kan vente, at du så, hvis du vil have penicillin nu, selv må flytte dig langt for det?
- Jo, til en vis grænse. Jeg kan, men hvad med dem, der har et lille barn, de skal have med i bilen, fordi de ikke har en ekstra forsørger, der kan hjælp? lyder det fra struerboen.
Tålmodige vestjyder eller...
Bitten Kvist Jakobsens har fået stor respons på sit facebook-opslag, og noget kunne tyde på, at der er flere, der bliver bedt om at rejse langt efter medicin, og nu vil formanden for regionens hospitalsudvalg have belyst sagen.
- Jeg vil tage det op i hospitalsudvalget til en drøftelse for at høre, hvad er historikken i det her, og hvad er det for nogle perspektiver, vi har? Og først og fremmest, hvad er omfanget? lyder det fra Purnima Erichsen, Konservative, formand for hospitalsudvalget.
Susanne Buch har to bud på, hvordan ordningen har fungeret siden 2017.
- Enten så er vestjyderne meget tålmodige mennesker, eller også så fungerer det faktisk gnidningsfrit.
- Det ved vi ikke, så det må vi have undersøgt.