Syv millioner kroner ekstra til sygeplejerskerne i Silkeborg

Byrådet i Silkeborg Kommune har i budgetaftalen for 2022 afsat syv millioner kroner mere til sygeplejerskerne i hjemmeplejen.

Der er syv millioner kroner på vej til sygeplejerskerne i hjemmeplejen i Silkeborg Kommune.
Der er syv millioner kroner på vej til sygeplejerskerne i hjemmeplejen i Silkeborg Kommune.
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Sygeplejerskerne i hjemmeplejen i Silkeborg Kommune får nu økonomisk hjælp fra de kommunale politikere. Byrådet har nemlig indgået en aftale om budgettet for næste år, og her er der afsat syv millioner kroner til at styrke den sygeplejefaglige indsats i hjemmeplejen.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes. Der er kommet fokus på hjemmesygeplejerskernes arbejde efter, vi ikke kunne konflikte. Vi har længe forsøgt at råbe op om det, siger Hanne Holst Long, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland.

Hanne Holst Long, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland er glad for de ekstra penge, men understreger også, at træerne ikke vokser ind i himmelen.
Hanne Holst Long, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland er glad for de ekstra penge, men understreger også, at træerne ikke vokser ind i himmelen.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Under den landsdækkende sygeplejerskestrejke blev det for alvor tydeligt, at sygeplejerskerne i Silkeborg Kommune var pressede. For selv om de var udtaget til strejke, blev de undtaget, da hverdagen for Silkeborgs hjemmesygeplejersker ikke kunne hænge sammen uden vikarer. Det var det eneste sted i regionen, hvor der ikke kunne stilles nødberedskab uden vikarer.

- Det tydeliggjorde, hvilken helt uacceptabel normering kommunen har haft. På den måde har strejken givet positive afledte effekter som sygeplejerskerne i Silkeborg nu høster en del af frugten for, siger Hanne Holst Long.

Pengene giver mulighed for flere sygeplejersker

Tillidsrepræsentanterne i kommune har i lang tid forsøgt at få råbt politikkerne op – blandt andet med dialogmøder, læserbreve og fortællinger om deres arbejdsdag.

- De her penge vil give mulighed for en opnormering på området, hvilket konflikten tydeligt understregede er tvingende nødvendigt, siger Pia Medum Bennetsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Pengene er et skridt på vejen, og det betyder, at politikerne har hørt, hvad vi har fortalt, men træerne vokser ikke ind i himmelen. Der er stadig en stor udfordring, siger Hanne Holst Long.

Selv om sygeplejerskerne ikke fik indfriet deres krav under den landsdækkende strejke, så håber kredsformanden, at andre kommuner nu lader sig inspirere af Silkeborg.