Guide til mad fra naturen: Her er tre spiselige planter fra strandengen
Stifteren af Naturmad Thy oplever en stigende interesse for at samle spiselige planter. Her er tre gode bud på planter, der kan findes på strandenge.
Naturen er et rigt og mangfoldigt spisekammer.
Det mener Mie Buus, der har stiftet virksomheden Naturmad Thy, der blandt andet arrangerer ture i naturen, hvor man kan samle spiselige planter, som efterfølgende bliver tilberedt over bål.
De mange oplevelser og erfaringer med spiselige planter, har Mie Buus samlet i to kogebøger: ’Naturmad i Nationalpark Thy’ og ’Naturmad ved Limfjorden’.
Den sidstnævnte kogebog guider blandt andet interesserede igennem de planter, man kan finde på strangenge ved fjorde.
Mie Buus har fremhævet tre planter, som man med fordel kan gå på jagt efter – for eksempel ved Limfjorden. Fælles for alle de urter, man samler på stranden, er, at de skal skylles godt på grund af sandet.