Henrik døde kortvarigt efter operation - men han nægter at give op

Ifølge den 64-årige thybo så er det viljen, der har hjulpet ham igennem sit sygdomsforløb.

En uge efter sin operation, hvor han fik fjernet en kræftknude, faldt Henrik Eriksen om, hvor han kortvarigt var død.
En uge efter sin operation, hvor han fik fjernet en kræftknude, faldt Henrik Eriksen om, hvor han kortvarigt var død.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

- Jeg hader at tabe. Jeg er verdens dårligste taber. Derfor satte jeg mig det mål, at jeg vil vinde over den skide sygdom.

Sådan lyder det fra 64-årige Henrik Eriksen fra Thisted, der for et år siden blev ramt af mave-tarm kræft. 

- Det ligger generelt i mig at være stædig. Og det har jeg flere gange fået at vide i mit sygdomsforløb af både sygehuspersonale og pårørende, fortæller Henrik Eriksen.

For et år siden fik han foretaget en gastric-bypass-operation, fordi han havde sukkersyge og skulle tabe sig. Få uger efter operationen kunne han hverken spise eller drikke, og efter flere undersøgelser fandt lægerne en knude på 12 centimeter.

- Nu har de fjernet hele min mavesæk, et stykke af min lever og flere lymfer, siger han.

Efter operationen, hvor kræftknuden blev fjernet, var Henrik Eriksen kortvarigt død. Men han gav ikke op. 

I sin fortid har Henrik Eriksen spillet håndbold i mange år, hvor stædigheden ofte kom til udtryk - og den gejst har han altså taget med sig ind i kampen mod kræften.

- Jeg kan kun acceptere et nederlag, når kampen er slut. Og det er den indtil videre ikke med sygdommen. Jeg tror på helt ind i hjertet, at det har hjulpet mig igennem.

Vil gerne dele ud

Udover viljen og frygten for at tabe kampen så har Henrik Eriksen holdt modet oppe ved at dele sit forløb på Facebook.

- Den kæmpe opbakning jeg har fået fra en stor kreds af mennesker. Det er helt vildt. For når man er igennem sådan et forløb, så er det afgørende. 

Hvorfor vil du gerne dele ud af dit forløb?

- Fordi det kan være svært for pårørende at sidde ved siden af og vide, hvad de skal gøre. Skal de grine, skal de græde, skal de sige noget bestemt eller er det for lidt eller for meget. Så jeg tænkte, at hvis man nu kunne få noget insiderviden fra en, som selv ligger i en seng. Så kunne det gavne nogle, fortæller han.

Og det har han netop opnået. Henrik Eriksen har han modtaget flere beskeder, hvor pårørende har takket ham for at være åben omkring sit forløb.

Blomst har særlig betydning

På sin venstre arm har Henrik Eriksen fået tatoveret Knæk Cancer blomsten. En tatovering der betyder lidt mere end de andre, han har på sin arm.

- Jeg kigger på den hver dag. Den betyder meget for mig. Min far er død af kræft, min mor har haft det, og andre i min familie har også været ramt.

Knæk cancer
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

I mandags blev han erklæret kræftfri. Og i dag har han tre kemobehandlinger tilbage. Derfor glæder han sig til at fortsætte livet på seniorpension, som han lige akutrat nåede at få inden han blev syg. 

- Jeg vil livet. Jeg har mange ting, jeg skal nå inden jeg skal herfra, fortæller thyboen og uddyber:

- Jeg skal høre koncerter, og ud at rejse. Jeg havde egentlig også bestemt, at jeg skulle til VM i håndbold til december, men det når jeg ikke at få kræfter til. Og så står der et gammel band og venter på, at jeg bliver rask.

Henrik Eriksen modtager sin sidste kemobehandling til december.