Måneder efter menneskelignende fund nær spøgelsesskib: Nu er skibet hevet på land
Den har givet anledning til en del omtale, men nu er det efterladte skib fra Krik Vig fjernet.
Det har været en langstrakt affære, og undervejs har den givet anledning til både lokal frustration og et menneskelignende fund, men nu er der sat et punktum om det spøgelsesskib, der længe har ligget i Krik Vig ud for Agger Tange.
For kort tid siden blev den efterladte sejlbåd nemlig hevet på land.
- Det er da en speciel opgave at få lov til. Det er jo ikke noget, man gør hver dag, så det er da en sjov opgave, siger Henrik Moldrup Kappel, der er hyret til at fjerne båden sammen med sit firma J&K Kappel.
Menneskelignende fund
Sejlbåden har ligget der siden sensommeren 2022, og på et tidspunkt gik der rygter i området om, at der var en død mand ombord. Det kunne politiet heldigvis hurtigt afkræfte, men der var stadig en vis mystik om, hvem der ejede skibet.
Senere opdagede de lokale, at der boede en mand på båden, og da TV MIDTVEST i december 2022 henvendte sig til manden, fortalte han, at han hed Claude og kom fra Tyskland. Han endte dog senere med at forlade skibet, og derefter opstod der en juridisk strid om, hvem der egentlig skulle fjerne båden.
Den kom nemlig med tiden til at se mere og mere ramponeret ud, og i juli måned dukkede der et menneskelignende fund op i nærheden, som politiet mente stammede fra den efterladte båd.
Det viste sig dog, at der var tale om en dukke og ikke et menneske, og det glædede en af dem, som fik øje på dukken.
- Heldigvis var det ikke en krimi, jeg var med i, fortalte naturfotograf Robert Ahrenhold dengang til TV MIDTVEST.
- Mere besværligt end forventet
Konklusionen fra Midt- og Vestjyllands Politi blev dog, at der er juridisk grundlag for at fjerne båden, da den med tiden har bevæget sig ind på forstranden. Dermed befinder den sig ikke længere i det juridiske ingenmandsland, som den hidtil har gjort ved at befinde sig ude på vandet.
Derfor er det lokalentreprenør firma J&K Kappel fredag hyret ind til opgaven.
- Det var mere besværligt, end vi regnede med, men den kom da i land. Så nu skal vi bare have den i en container og kørt den væk. Den bliver kørt ud til et sorteringsanlæg, så den bliver skilt ad, så den bliver genanvendt rigtigt igen, fortæller Henrik Moldrup Kappel.