Flere hundrede politisager efter brændertræf: Bilentusiaster kritiserer politiet for "flueknepperi"
Politiets nidkærhed skubber unge over i ulovlige træf, lyder kritikken fra deltagere til helligdagens brændertræf i Karup.
Der er ikke mange rosende ord til overs for Politiet, efter torsdagens brændertræf ved Flyvestation Karup.
Umiddelbart efter træffet stod de nemlig klar med en mobil synsstation, hvor flere hundrede røg i fælden - en af dem var Trine Kromann.
- Jeg ved jo godt, min bil er ulovlig, og jeg ved godt, når man gør noget ulovligt, så skal man også bøde for det. men det er håndteringen af politiets arbejde i går, jeg ikke er enig i, fortæller bilentusiasten.
Det hun særligt kritiserer er, at Politiet stod og ventede på træffet var overstået.
- Jeg føler, det er en heksejagt, siger Trine Kromann.
Politiets indsats resulterede i otte konfiskerede biler, 332 hastighedssager og fire sager om spirituskørsel - for bare at nævne noget af det.
Hos Trine Kromann handlede det om ulovligt lys og en manglende lydpotte - ting politiet altså også havde for øje.
- Tingene skal være i orden, når man kører på offentlig vej, så der ikke sker ulykker derude. Det gælder også fejl og mangler på køretøjet, fortæller politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen.
Har ikke råd til bøderne
Træffet på Kristi Himmelfartsdag i Karup var lovligt arrangeret og forløb efter politiets opfattelse forholdsvis roligt på trods af, at politiet efterfølgende havde haft bødeblokken i gang.
En bødeblok, der ifølge Trine Kromann, kan være med til at presse unge ud af det miljø, hun elsker.
- Jeg har ikke selv noget problem med at blive tjekket af politiet, men det gør, at unge mennesker ikke tør at komme med længere, eller ikke har råd til det, siger Trine Kromann.
Men så må de altså sørge for, at bilerne er i orden.
For det årlige træf slipper ikke for Politiets opmærksomhed.
- Vi vil også se de her kontroller i fremtiden. Man skal jo ikke køre derfra med et ulovligt køretøj. Hvis man ved køretøjet er ulovligt, må man jo have det på et lad eller en stor trailer, og det var der også mange, der havde i går, fortæller politikommissær Jørgen Christensen.
Aldrig en rød Up
Dem der ikke havde, eller lavede andre overtrædelser, endte altså med en bøde.
Det ender ikke altid sådan, for der foregår flere løb og afbrændinger i et undergrundsmiljø. Og flere kan blive presset derover, hvis Politiet insisterer på at stå klar efter de her lovlige arrangementer, vurderer Trine Kromann.
- Man risikerer at folk begynder at køre "underground" og kører ud til lokationer, der bliver meldt ud på samme dag. Så er der måske kun en betjent, der opdager det og tilkalder hjælp, men der er vi jo væk, lyder det fra bilentusiasten.
Og det bliver ikke i "kedelige" hverdagsbiler hun eller de andre kommer til at optræde i.
For Trine Kromann er bilen nemlig med til at udtrykke, hvem hun er. Derfor er mareridtet også at ende i en bil, der går i ét med mængden.
- En del af vores identitet er i vores biler. Hvis vi ikke kan få lov til at udtrykke os, så kan vi lige så godt alle sammen køre rundt i en rød Volkswagen Up.