Motorvejsgruppe: Vi kæmper videre
Bestræbelserne på at få lukket hullet ved ny motorvejsstrækning fortsætter.
Selv om finansminister Kristian Jensen foreløbig har klappet kassen i, så fortsætter en gruppe erhvervsfolk fra området kampen for at få lukket det omstridte motorvejshul ved Herning.
De syv kilometer asfalt nord for Herning har i dag status som motortrafikvej. Motorvejsgruppen fra Holstebro mener hullet bør lukkes, så der samlet set kan køres på motorvej fra Holstebro til Italien.
Finansminister Kristian Jensen er dog ikke indstillet på, at der skal bevilges penge til de sidste kilometer motorvej.
I følge ministeren er der hverken penge eller flertal til en finansiering.
Det afviser talsmanden for Motorvejsgruppen, Jens Birn fra Holstebro. Han mener det er et spørgsmål om politisk prioritering.
- Hvis politikerne siger der ikke er penge, så bør de kigge på infrastrukturfonden. Vil man, så kan man, siger Jens Birn.
Sikkerhed i fokus
Gruppen peger i samme forbindelse på de trafiksikkerhedsmæssige gevinster, ved at få motorvejs-asfalt på hele strækningen.
Det kan nemlig være særdeles farligt med skiftende vejsystemer, som man så det ved den tidligere omfartsvej i Brande.
Her var motorvejen afbrudt fra 2000 til 2013. En periode, hvor der var 18 trafikuheld med otte dræbte og seks alvorligt tilskadekomne.
- Det er hele gruppen magtpåliggende at sikkerheden er i orden. Så det handler i virkeligheden om, hvad det koster at skabe den fornødne sikkerhed på strækningen, fortsætter Jens Birn.
Og netop trafiksikkerheden kan skubbe det omdiskuterede motorvejshul frem i prioriteringskøen, mener Kristian Jensen.
- Det er dog også sådan, at der er rigtig mange steder, hvor der er trafiksikkerhedsmæssige problemer i øjeblikket, konstaterer finansministeren.
650 millioner kroner
Det anslås at ville koste omkring 650 millioner kroner, hvis motorvejsstykket nord for Herning skal lukkes. Penge som ifølge venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzewn, kunne hentes fra de mange millioner, som Holstebro-motorvejen ventes at blive billigere.
Det er finansminister Kristian Jensen imidlertid ikke indstillet på. Han peger på, at der ikke kan åbnes "cigarkasser" med overskydende midler.
- Vi har ikke mulighed for, at tage penge fra projekter der bliver billigere og overføre til noget andet. Der er andre steder, hvor investeringer bliver dyrere, siger finansministeren.
Motorvejsgruppen fra Holstebro vil nu invitere en række politikere til landsdelen, for at argumentere for at etableringen af de sidste syv kilometer asfalt.