Det her er Michael Valgrens yndlingskage
Michael Valgren fra Thisted er én af verdens bedste cykelryttere - og så elsker han flødeskum.
Michael Valgren har været en del af verdenseliten i mere end ti år. Men selvom det er en del af jobbet som cykelrytter at spise sundt, er det vigtigt for den 32-årige thybo, at der en gang i mellem også er plads til kager og søde sager. Og der er særligt én bestemt kage, som falder i hans smag:
- Gåsebryst. Jeg synes, det er sindssygt lækkert, siger han med et stort smil.
Derfor takker Michael Valgren da heller ikke nej, da TV MIDTVEST på en cykeltur tilbyder en kanelsnurrer – godt nok uden flødeskum - fra hans yndlingsbager i Thy. For selvom vægt og kost har spillet en stor rolle i hans cykelkarriere, tager han det mere afslappet i dag:
- Tidligere havde jeg dårlig samvittighed, hvis jeg spiste noget usundt. Men tiden og alderen har lært mig, at det handler om balance, siger han og fortsætter med et grin.
- Jeg er en rigtig flødeskumsdreng.
Ifølge Michael Valgren har cykelsporten udviklet sig meget i hans tid som professionel. Hvor det før fyldte meget, at vægten skulle være så lav som muligt, handler det i dag mere om at spise optimalt på cyklen under træning og i forhold til træningsmængden.
- Det kan lyde helt åndsvagt, for det er jo egentlig ret logisk, at der skal energi på kontoen, når man træner hårdt. Jeg har tidligere spist alt for lidt, fordi jeg gerne ville være i kalorieunderskud. Det var ikke optimalt.
Og selvom fedtede kager måske ikke er det mest optimale brændstof, generer det ikke thyboen fra Thisted. Han glæder sig derimod over, at unge ryttere i dag har adgang til bedre viden og vokser op med et langt sundere og mere ideelt forhold til mad, hvor der også er plads til en kage i ny og næ.