Presset B&O kan blive nødt til at hente frisk kapital
For at komme igennem coronakrisen og blive et profitabelt selskab kan B&O være nødt til at få økonomisk hjælp.
Bang & Olufsen (B&O) overvejer at finde nye muligheder for at styrke økonomien.
Det sker blandt andet på grund af coronakrisen, oplyser selskabet i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.
Sammen med regnskabet er B&O kommet med en opdatering for den strategi, der kort fortalt handler om at gøre selskabet profitabelt igen ved at sælge mere og sænke omkostningerne.
Sammenholdt med de mulige effekter af Covid-19, der er sygdommen bag coronavirusset, åbner B&O for at skulle hente en eller anden form for kapital til at styrke sig.
- Baseret på strategiopdateringen og de potentielle effekter af Covid-19 overvejer selskabet muligheder for at styrke kapitalpositionen, skriver B&O i en meddelelse.
Ved udgangen af februar, som satte punktum for B&O's tredje kvartal, havde selskabet 327 millioner kroner liggende i rede penge.
Det var en del mindre end de 609 millioner kroner, der var tilgængelige samme tid året før.
Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet, er det formentlig en kapitaludvidelse, som B&O overvejer at gøre brug af.
Det vil med andre ord sige, at selskabet overvejer at udstede nye aktier, som på den ene side vil indbringe frisk kapital til selskabet, men samtidig reducere værdien af de eksisterede aktier i selskabet.
Per Hansen vurderer, at selskabet godt kan lykkes med at hente nye penge hos de eksisterende aktionærer - også selv om de har været igennem lidt af en nedtur de seneste år.
- Den gode nyhed er, at jeg tror, det er muligt, siger Per Hansen.
- Den dårlige nyhed er, at det næppe vil ske med en aktiekurs, som ligger meget over det nuværende niveau i dag.
- Derfor er det svært at forestille sig, at hvis de får brug for at få tilført kapital, at de så kan undgå en udvanding af de eksisterende ejere.
Af B&O's regnskab fremgår det, at selskabets omsætning er faldet med 14 procent til 613 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år. Det var dog allerede kendt, da selskabet i marts kom med foreløbige resultater.
Nyt er det til gengæld, at bundlinjen i tredje kvartal viste et minus på 275 millioner kroner. Det var markant lavere end de 15 millioner kroner, der blev tjent året før.
Mens omsætningen var påvirket negativt af coronavirusset, så var bundlinjen påvirket af en stor nedskrivning relateret til udskudt skat.