FC Midtjylland sejrede i storkamp

FCM vandt hjemme 2-1 over FCK, som dermed kun har vundet én gang i de 15 seneste kampe i Herning.

FC Midtjylland mødte FC København.

Jacob Neestrup har stadig ikke i seks forsøg ført FC København til sejr over FC Midtjylland, og hovedstadsklubben er nu 14 af de seneste 15 gange, man har besøgt FCM, rejst hjem uden sejr.

FCK havde ellers kurs mod sejren, da man førte 1-0 ved pausen, men på en god anden halvleg snuppede FCM de tre point med en 2-1-sejr.

Dermed cementerer FCM førstepladsen i Superligaen. Holdet har 20 point for otte kampe. FCK er seks point efter.

Københavnerne virkede opsatte på at få bugt med Herning-komplekset og lagde ud i et højt tempo og spillede med stor intensitet.

FCM havde svært ved at få gang i sine offensive profiler, som over en bred kam ikke ramte niveauet i den første halve time.

Det blev til et par enkelte chancer for hjemmeholdet, men det var FCK, som var mest nærgående.

Gæsterne skulle dog bruge en smule hjælp fra FCM til at komme i front. Ousmane Diao havde af uforståelige årsager taget sin hånd helt op tæt på sit hoved og satte armen på et skudforsøg i eget felt.

Tydeligt straffespark, som Kevin Diks sikkert eksekverede.

Målet så ud til endelig at vække hjemmeholdet. Der blev investeret mere i duellerne, og spillet blev skubbet frem, så offensiven også fik bedre forudsætninger for at udfordre.

Både Kevin Mbabu og Oliver Sørensen fik store chancer, men FCK kunne gå til pausen med en føring.

FCM havde dog fundet sig selv, og det var Thomas Thomasbergs mandskab, som satte gæsterne under pres fra starten af anden halvleg.

Midtjyderne kom frem til det ene hjørnespark efter det andet, men havde store problemer med at blive farlige.

German Onugkha troede, han gjorde det til 2-0 efter en lille time, men hans skud blev afrettet af Mohamed Elyounoussi, som var i offsideposition.

På hjørnespark nummer 15 lykkedes det endelig for FCM. Efter en indledende afvisning fra FCK blev den spillet tilbage i det farlige område, hvor Oliver Sørensen med et afrettet skud udlignede efter 69 minutter.

Jacob Neestrup havde noteret sig, at hans hold havde mistet grebet om kampen. Han reagerede ved kort efter at hive Elias Achouri og Magnus Mattsson ud og sende Victor Froholdt og Andreas Cornelius ind.

Sæsondebuterende Cornelius dannede dermed en fysisk stærk frontduo med Onugkha, men Cornelius kom i første omgang til at spille en uheldig hovedrolle i modsatte ende.

FCM's 16. hjørnespark ramte Cornelius ved forstolpen, og den lagde sig perfekt til rette for Diao, som let kunne smække bolden ind til 2-1.

Det blev en intens afslutning med masser af trafik i begge felter, men FCM formåede at holde stand.

Billedet for forsiden er taget af Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.