For otte år siden arbejdede hun på McDonalds: Nu er Cille blandt landets bedste kokke
Efter en svær skolegang var det langt fra givet, at Cille Bunk Pedersen en dag skulle konkurrere i prestigefyldte konkurrencer. Men da hun fandt sin rette hylde, tog hendes karriere fart.
Hun arbejder på en gourmetrestaurant, stiller op for kokkelandsholdet og er fast kok hos Go' Morgen Danmark.
Alligevel var dagens konkurrence en af de særlige for 31-årige Cille Bunk Pedersen fra Vestjylland.
- Det er en anderledes konkurrence. Det er ikke sådan en, man selv melder sig til, som man ellers normalt gør. I stedet bliver man prikket på skulderen. Så jeg synes, det er kæmpe stort at få den anerkendelse, siger hun til TV MIDTVEST.
Hun taler om den prestigefyldte kokkekonkurrence Rising Star på Bornholm, hvor hun i dag stod som en af fire finalister.
- Jeg bliver meget stolt. Jeg er jo jyde, så jeg er meget ydmyg omkring alt det, jeg render og laver til daglig, siger Cille Bunk Pedersen.
Det er ikke så lidt, den ydmyge vestjyde bedriver på den danske madscene.
Men skruer vi tiden otte år tilbage, var det langt fra givet, at Cille Bunk Pedersen ville stå der, hvor hun står i dag.
Fandt sin hylde i kokkefaget
Cille Bunk Pedersens skolegang var ikke nem. Hun kunne ikke sidde stille eller koncentrere sig om at læse i en bog.
Efter at være droppet ud af gymnasiet levede hun af forskelige småjobs rundt omkring, før hun igen forsøgte den boglige vej ved at tage enkeltfag på HF i Herning.
- Men det gik helt galt, husker hun.
Og så var det tilbage til jobbet på McDonalds, før hun ved et tilfælde startede på tjener- og kokkeuddannelsen. Her faldt noget i hak inden i den dengang 24-årige Cille Bunk Pedersen.
- Jeg fandt bare ud af, at lave mad og servere var noget, jeg var naturligt god til, og det gav mig en kæmpe glæde.
Derfra har det taget fart.
I 2017 kom hun i lære på det ikoniske Ruths Hotel i Skagen, og nu arbejder hun på gourmetrestauranten Bistro Boheme i København.
Præget af Vestjylland
Selvom hendes vej til succes kan virke tilfældig, er der måske alligevel en forklaring at spore i hendes vestjyske ophav.
- Jeg tror ubevidst, at det har præget mig. Jeg er opvokset på et nedlagt landbrug, hvor vi havde egen frugthave og grøntsagshave og alle de dyr, vi kunne komme i nærheden af, husker hun om hendes opvækst i Troldhede.
Hun er født i Herning og har boet en stor del af hendes barndom i Troldhede, før hun som teenager flyttede med sin mor til Thisted. Senere rykkede hun tilbage til Herning-egnen, som hun i dag kalder sin hjemstavn, selvom hendes travle hverdag foregår i København.
- Når jeg kommer hjem til Herning, så er jeg hjemme, siger Cille Bunk Pedersen.
Men i dag gik turen i stedet østpå - til konkurrence på Bornholm.
Her blev det til en andenplads for det vestjyske kokketalent, der måtte lade førstepladsen gå til Kristoffer Madsen fra Molskroen.
- Det har jeg det okay med. Selvfølgelig vil jeg altid gerne vinde. Men jeg synes, at Kristoffer er en sindssyg god kok, og jeg holder meget af ham som menneske.
Allerede senere i år får Cille Bunk Pedersen mulighed for at tage revanche, når både hun og Kristoffer Madsen stiller op til Årets Kok 2025.
- Jeg fik en andenplads sidste år, og det er jo den øverste podieplads, man går efter, siger hun ærgerrigt.