Vægge er overplastret med udmærkelser på gymnasium: - Det er en kultur

Elever higer efter at komme på væggen på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Rektor Marie Lund kigger hver dag stolt rundt på væggene på Herningsholm Erhvervsgymnasium.
Rektor Marie Lund kigger hver dag stolt rundt på væggene på Herningsholm Erhvervsgymnasium.
Foto: Jeppe Peschardt Assenholt, TV MIDTVEST

Væggene på Herningsholms Erhvervsgymnasium er overplastret med udmærkelser. 

Billeder af elever, der har vundet første-, anden- og tredjepladser pryder nemlig væggene, og det er der en særlig grund til. 

Gymnasiet prioriterer konkurrencer i den daglige undervisning.

- Jeg tror, det er en kultur. Det ligger i vores DNA, at man må godt være dygtig, man må gerne løbe en ekstra mil. Konkurrencer bliver ikke vundet, hvis man kører det som en standard opgave, siger rektor på Herningsholm Erhvervsgymnasium, Marie Lund.

Først konkurrerer eleverne på skolen, hvorefter de går videre til regionale mesterskaber. Klarer de dem, er det DM-titlen og et billede på væggen, der skal arbejdes for.

- Mange elever siger, når de starter, at de gerne vil på tavlen, inden de går ud igen, siger Marie Lund og griner.

De fire drenge kan nu nyde godt af en pokal og 2500 kroner til hver mand.
De fire drenge kan nu nyde godt af en pokal og 2500 kroner til hver mand.
Foto: Jeppe Peschardt Assenholt, TV MIDTVEST

Gøre plads til endnu flere

Nu skal gymnasiet så gøre plads til et billede mere, for i sidste uge var jublen igen stor på gymnasiet.

Lucas, Alexander, Mathias og Mathias vandt DM i erhvervscase, da de imponerede virksomheden Puregym med en innovativ løsning.

- Det ville lyde lidt selvglad at sige, vi var sikre, men vi havde da en god fornemmelse, lyder det kækt fra Mathias Bendtsen.

De fire drenge udarbejdede en løsning, der muliggør, at Puregym kan få flere kunder i forretningen i de timer, hvor der ikke er så mange.

- Vi har fokuseret på folkeskolen. Vi vil have folkeskoleeleverne ned i Puregym og udnytte den kapacitet, Puregym ikke benytter sig af fra 8-14, fortæller Mathias Bendtsen.

Tidligere på året vandt gymnasiet også DM i entreprenørskab. Ja, faktisk pulveriserede gymnasiet modstanden, da de tog første-, anden-, tredje- og fjerdepladsen med hjem til Herning.

Nicklas Stokholm kan i dag nyde godt af konkurrencerne fra gymnasiet.
Nicklas Stokholm kan i dag nyde godt af konkurrencerne fra gymnasiet.
Foto: Jeppe Peschardt Assenholt, TV MIDTVEST

Konkurrencer kan være afgørende

I virksomheden Bubbles kender man også til værdien af en konkurrence.

- Der er ingen tvivl om, at Bubbles har udviklet sig markant hurtigere, fordi vi har været en del af de her konkurrencer, lyder det fra CEO og medstifter, Nicklas Stokholm.

Virksomheden startede som en del af konkurrencen DM i entreprenørskab på gymnasiet, og her ragede drengene til sig med titler. 

En sejr til de regionale mesterskaber førte også til en DM-titel, og inden de havde set sig om, var også EM- og VM-titlen i hus.

I dag nyder virksomheden godt af succesen fra konkurrencerne, og Nicklas Stokholm er derfor også fortaler for, at man bruger konkurrencer i undervisningen. 

- Jeg tror, det er virkelig sundt, at professionelle erhvervsfolk kigger på din case eller virksomhed, så det ikke kun er dine undervisere, men at man har bygget bro til det virkelige liv, fortæller han. 

Bubbles beskæftiger i dag otte ansatte og hjælper børn med ADD og ADHD med at få bedre betingelser i undervisningen i folkeskolen.