Efterskole laver Social Media-linje: Vil klæde de unge mennesker på til agere professionelt
Fire elever på Rydhave Slots Efterskole har meldt sig på Social Media-linjen, hvor de i 12 timer om ugen får målrettet SoMe-undervisning.
Det er sjældent, at elever på landets efterskoler bliver bedt om at tage deres mobiltelefoner med i klasselokalet.
Det er dog ikke desto mindre, hvad fire elever skal gøre på Rydhave Slots Efterskole, hvor de er startet på efterskolens nye Social Media-linje.
- Social Media er jo et bredt område, som bliver mere og mere toneangivende – både politisk og virksomhedsmæssigt, siger forstander Kåre HeideOttosen om skolens beslutning om at lave en linje med fokus på sociale medier.
Social Media-linjen er den første af sin slags. Efterskolen vil med linjen fange de unge, der drømmer om en karriere som professionel blogger, Youtuber eller Instagrammer.
Giver professionel hjælp
Der er mange danskere, der tjener penge eller lever af at poste ting på de sociale medier.
Derfor er det også et karrierevalg, som mange unge ønsker at gøre efter, og det fik Rydhave Slots Efterskole til at oprette Social Media-linjen, hvor der ugentligt er 12 timers undervisning i hovedfaget.
- Vi valgte at sige, at hvis vi skulle klæde de her unge mennesker på til at agere professionelt i det og få et indblik i det, så var det måske allerede på efterskoleniveauet, siger Kåre HeideOttosen.
Men de unge, der vælger at gå på Social Media-linjen, kommer ikke bare til at sidde med deres telefoner hele dagen uden at lære noget.
- Det, de skal igennem hos os, er ikke bare at sidde og lave Youtube eller Instagram-profiler. Det er simpelthen at grave sig ned i det og forstå værktøjerne i det. Så det er ikke bare at få lov til at sidde med telefonen, siger forstanderen.
Elever vil prøve ting af
Sara Houlind er en af de elever, der går på Social Media-linjen. Hun kan godt lide, at linjen forener nogle af de ting, som hun i forvejen bruger tid på med læring.
- Et fag, men også en blanding af fritid og de ting, man normalt bare gør i fritiden. Samtidig bliver der noget mere professionelt over det. Men samtidig bliver det, man laver i fritiden, som mor og far siger, er spild af, siger Sara Houlind, som går i 9. klasse på efterskolen.
Hendes medstuderende Olivia Hvam, der går i 10. klasse på efterskolen, vil bruge faget til at lære nye ting om de sociale medier.
- Helt klart sådan noget som at prøve at Youtube lidt og så noget Instagram og Facebook
Når skoleåret når til efteråret, skal eleverne på Social Media-linjen stå for markedsføringen på efterskolen.