Han er gift med en kvinde – der er født som mand

Johnni Hertz var gift med den samme kvinde i mere end 30 år, men for fem år siden fandt han kærligheden.

Chari og Johnni Hertz har været gift i fire år.
Chari og Johnni Hertz har været gift i fire år.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Hun har langt rødt hår, mascara på vipperne og lipgloss på læberne. Den lange røde kropsnære kjole med kavalergang afslører mere, end den skjuler. Det er en veldrejet kvinde, Chari Marie, der møder os på kvisten i et hus i den lille by Skave øst for Holstebro.

Hendes mand, Johnni Hertz, serverer hjemmelavet lasagne for sin kone, som han lige har hentet i Lemvig. Her arbejder hun på en fiskefabrik.

Deres historie er unik, og i programmet ”Familiekabalen” på TV MIDTVEST fortæller de om en kærlighed, der overgår alt – både køn og gængse normer.

Johnni Hertz har været gift med den samme kvinde i mere end 30 år og er far til tre børn.

For fem år siden begyndte han at skrive med Chari på Facebook og de følelser, der blev vækket i ham, gjorde, at han købte en billet til Philippinerne.

- Jeg vidste godt, at det ikke kørte, som det skulle herhjemme, og at jeg også var til mænd. Det tog jeg konsekvensen af og valgte at rejse afsted, for at finde ud af mig selv. Da jeg mødte Chari, var jeg sgu solgt. Det var vi begge, Fortæller vestjyden.

Johnni Hertz rejste hjem, blev skilt og orienterede familien, vennerne og sin arbejdsplads om, at han var blevet forelsket i en mand, der lever som kvinde

I 2013 blev de som det første transkønnede par i Vestjylland viet i en kirke.

Født som dreng

I sit hjemland bliver Chari kaldt en ladyboy. Hun er født i en drengekrop, men hun har, siden hun var barn, vidst, at hun følte sig kvinde. Indtag af hormoner gennem 20 år har haft den ønskede virkning, så hun nu ER kvinde bortset fra nederst under kjolen.

- Jeg er så taknemmelig for, at Gud gav mig Johnni. Der er ikke noget forkert eller mystisk ved at være transseksuel. Hvis folk ikke respekterer mig, er jeg ligeglad. Jeg behøver ikke at please folk eller forklare, hvorfor jeg er, som jeg er. Det, der betyder noget for mig, er, at jeg er lykkelig, understreger Chari Hertz.

Hendes mand har betalt hendes bryster, så Chari kunne slippe for at tage nogle af de virkelig kraftige hormoner.

Makeup og flotte kjoler er nu en del af Charis liv. For to år siden blev hun opfordret til at stille op i en skønhedskonkurrence for transkønnede filippinere. Hun vandt og blev årets Miss Gay.

- Det var en drøm, jeg har haft siden jeg var lille.  Jeg havde aldrig troet, det ville ske. Jeg er så lykkelig, fordi mine venner støtter mig, og min mand altid er der for mig, siger en rørt Chari.

Første homo-vielse i Troldhede

I programmet møder seerne også de to kvinder Annica Darling og Siff Eskildsen, der planlægger forårsbryllup.  Annica er mor til to drenge og har forladt en mandekæreste for at leve i et lesbisk forhold.

- Jeg er det, man kalder for panseksuel, hvor det er personligheden, jeg falder for fremfor kønnet. Så Siff kunne lige så godt være en mand som kvinde, forklarer Annica.

Siff sprang ud som lesbisk allerede som teenager og har det helt fint med, at hendes kæreste også er til mænd.

- Så kunne man jo ikke være sammen med nogen, hvis det spillede en rolle, at der var en fortid. Det vil der altid være. Jeg har faktisk kun været sammen med kvinder, der også har været sammen med mænd, fortæller Siff.

Når de to bliver viet den 21. april, er det den første homo-vielse i Troldhede kirke. 

9:09