Jeppe fik en splint i øjet og fik en overraskelse: Der var ingen vagtlæge i Holstebro
Vagtlægen i Holstebro har manglet de fleste dage, når man ser tilbage på de seneste to uger. Det gav problemer for en ung mand, der brugte fem timer på at få fjernet en splint i øjet.
Da Jeppe Østergaard Hansen skulle flytte sidste søndag, var han både uheldig og heldig. Uheldig fordi han fik en splint fra et Ikea-møbel i øjet. Heldig fordi det trods alt ikke var værre.
For da han måtte sande, at han ikke selv kunne få splinten ud, ringede han til vagtlægen i Holstebro, hvor han er tilknyttet, og der fandt han ud af, at byen ikke havde en vagtlæge til rådighed.
- Vi blev smidt af på telefonen, hvor vi startede med at være nummer 67 i køen. Så kørte vi op til lægevagten, hvor der står, at der ville være en læge til stede. Vi ringer på dørtelefonen og får besked om, at det er der ikke. Så kører vi til akutafdelingen på hospitalet i stedet, hvor de siger, at lægen er taget hjem, og at vi må køre til Herning. Der venter vi en times tid, og så får jeg behandling, siger den 18-årige mand.
Det endte med at tage mellem fire og fem timer, før han endelig fik hjælp, og selvom det er en træls måde at bruge sin aften, så fik han heldigvis let ordnet problemet.
Men havde han slået sig mere, eller havde han ikke haft sin mor i nærheden, som kunne køre ham til Herning, kunne det være gået meget værre.
- Jeg var heldig, at jeg kunne få et lift, men det er jo ikke alle, der kan det klokken 22 om aftenen, siger Jeppe Østergaard Hansen.
Politikere er utilfredse
Det er Region Midtjylland, der står for sygehusområdet i Holstebro.
Og spørger man Susanne Buch (SF), der er medlem af hospitalsudvalget i regionen, så må hændelser som den, Jeppe Østergaard Hansen havde den aften, ikke finde sted.
- Det, tænker jeg, er noget skidt. Jeg er overhovedet ikke tilfreds med det, siger hun.
Vagtlægen i Holstebro har været lukket størstedelen af dagene de seneste to uger, og derfor har folk med behov for lægehjælp fra både Holstebro, Struer og Lemvig været nødt til at tage til Herning eller Ringkøbing.
Og det er ikke kun Susanne Buch, der kan se problemet.
- Det er klart, at det jo ikke er en holdbar løsning, at lægevagten ikke er åben i Holstebro, sådan som den skal være. Det har vi jo politisk besluttet, at den skal være, siger Anders Kühnau (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland.
Og derfor vil de to politikere presse på for at få løst problemet.
Men som det så ofte er med problemer så er det ikke helt ligetil at løse.
- Politikere på alle niveauer har deadline for at skaffe flere sygeplejersker, og det er sådan set hovedproblemet, siger Susanne Buch (SF).
Men spørger man Anders Kühnau (S), så kan der være en anden måde at løse det på. Nemlig ved at bruge lægestuderende i stedet for sygeplejersker.
- Det er en løsning, vi satser på at kunne bringe i anvendelse inden for de kommende uger. Det er en kortsigtet, men også en langsigtet løsning, siger regionsrådsformanden til TV MIDTVEST.
Tilbage i Holstebro håber Jeppe Østergaard Hansen mest af alt bare på, at lægevagten vender tilbage til normalen.
Det kunne jo være, at man en dag havner i en mere presserende situation.
- Jeg vil da gerne, at der er en vagtlæge i Holstebro, når det er dét, de siger, der er. Jeg forventer jo, at jeg kan komme forholdsvis hurtigt til, når det er noget, der giver forholdsvis mange smerter kontra at skulle bruge fire timer, siger han.