Jesper opfylder en gammel drengedrøm: Deltager i kendt madprogram
En midt- og vestjysk tømrer har en amatørkok gemt i maven, og nu kan den opleves i tv.
Det har egentlig altid været en drøm for Jesper Prang Sørensen fra Holstebro at være kok og leve af at lave mad. Sådan gik det ikke helt.
I stedet for en grydeske tog han en hammer i hånden og uddannede sig som tømrer.
Men nu får den gamle drøm lov at leve fuldt ud hos Jesper Prang Sørensen, når han de næste mange uger ruller over skærmen i madprogrammet Masterchef på TV 3.
- Det er en gammel drengedrøm. Det er det helt klart, siger Jesper Prang Sørensen.
Sammen med 41 deltagere har han kæmpet om at vinde Masterchef-trofæet. En konkurrence der til tider har fyldt næsten alt.
Deltagerne fik ingen tid til at forberede sig, så alt hvad de viser, de kan, ligger på rygraden.
- Det er meget intenst. Jeg skulle egentlig passe mit arbejde samtidig. Det har været hårdt at få det hele til at hænge sammen og også skulle give mig selv 100 procent, siger Jesper Prang Sørensen.
Men selvom det til tider har været hårdt, og al fokus er på, hvad man afleverer på tallerkenen, så var det også en mulighed for at udvikle sig selv.
- Det er megafedt at få lov at prøve sig selv af i en konkurrencedel. Det med at komme ud blandt nogle, som ikke kender mig, og få min mad vurderet af andre er fedt, siger han.
Når det er sagt, ved Masterchef-deltageren godt selv, hvad der er hans styrker, og hvad der er hans svagheder i et køkken.
- Det søde køkken har virkelig presset mig. Hvis jeg skulle ryge hjem, så var det i det søde køkken. Det har jeg heller ikke lagt skjul på i konkurrencerne, siger Jesper Prang Sørensen.
Mad er en smagssag, og Masterchef-deltageren har da også en klar holdning, til de retter han laver.
Hvis han skulle leve af at lave mad, skulle det være gourmetmad, for det er det, som optager ham mest. Hans signaturret er dampet torsk med en sauce på muslinger.
Og når han bliver spurgt ind til, hvilken slags mad der for ham er en dødssynd, kommer svaret promte.
- Fastfood, siger han.