Michael overtager Michelinrestaurant: - Det er en stor ære

Michael Nørtoft og hustruen kan om mindre end fire måneder kalde sig indehavere af Michelinrestauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Noget, der har været længe undervejs.

kok
Foto: Privatfoto

Souschef på Geranium, køkkenchef på Formel B og kaptajn på kokkelandsholdet.

Det skorter ikke på store gastronomiske adresser for Michael Nørtoft, og snart kan han skrive endnu en titel på cv'et.

Fra 1. januar skal han og hustruen Lærke Krudt nemlig være de nye ejere af Michelinrestauranten Ti Trin Ned i Fredericia.

Selve uddannelsen som kok tog han i Holstebro, hvor han blev færdig i 2016, og siden da, har han ikke set sig tilbage.

- Lige nu er vi rigtig spændte og glæder os til at komme i gang, selvom der stadig er et halvt år til, at vi overtager, fortæller Michael Nørtoft.

Snak om overtagelse var lang proces

Mette og Rainer Gassner, der har ejet og drevet Ti Trin Ned siden 2001, har ikke villet lade deres livsværk ryge i hænderne på hvem som helst.

Michael Nørtoft har selv en fortid på restauranten. Fra 2018 til 2020 var kokken souschef, hvor han arbejdede tæt sammen med med Rainer Gassner efterfølgende.

- Jeg startede med at snakke med Rainer om muligheden for at overtage restauranten for halvandet år siden, da han var min coach til Bocuse-udtagelsen. Men det har været lang tid undervejs, for jeg har arbejdet i København imens, så alting har lige skulle passe sammen.

Hvilken følelse havde du i kroppen, efter I havde underskrevet alle papirrene? 

- Jeg havde en følelse af at være utrolig spændt - og nok også en lille smule nervøs og angstprovokerende. Man ejer pludselig noget, der har et vist renommé i Danmark og som betyder noget for en del mennesker, så jeg er spændt på at se, hvad vi kan drive det til, siger landsholdskaptajn.

Stolthed fylder mest

Selvom nervøsiteten har fyldt lidt i Michael og hustruen, så er det alligevel en anden følelse, der sidenhen har taget overhånd.

- Vi tager det som en stor ære, at de vil lade os overtage det. Det er noget, de har bygget op siden 2021, og vi er egentlig bare rigtig stolte over, at de har valgt os, og vi vil prøve at sætte vores præg på det og drive det, til det vi kan, fortæller den 28-årige kok.

Han håber da også på, at de kan overgå deres forgængere på ét punkt.

- Vi vil drive det så længe som muligt, og hvis vi kan drive det længere end Mette og Rainer, vil vi også gøre det.

Michael Nørtoft fortæller desuden, at tanken er at kokke og tjenere fremover skal være tættere på gæsterne, så gæsten føler, de bliver en større del af oplevelsen.