Kort nyt
Kvinde blev offer for juleindbrud: Fik stjålet kameraudstyr til 150.000 kroner
Julen er traditionelt højsæson for indbrud, og det kan derfor ende med at blive en dyr omkostning at forlade hjemmet for at tage til julefrokost. Det måtte en 36-årig kvinde sande, da hun 2. juledag kom hjem til sit hus i Borris i nærheden af Skjern.
Her kunne hun nemlig konstatere, at en ukendt gerningsmand havde tiltusket sig adgang til hendes hjem ved at afliste et vindue. Det havde resulteret i, at vedkommende var sluppet afsted med flere fiskestænger, en bærbarcomputer og kameraobjektiver til en samlet værdi på 150.000 kroner.
Episoden blev anmeldt til politiet, som nu har sikret spor fra adressen.
- Vi efterforsker stadig, oplyser Peter Ackermann, der er politibetjent hos lokalpolitiet i Ringkøbing.
Mysteriet om det fældede træ er løst
Det var en chokeret Mathias Skinnerup, der vågnede op i slutningen af november til et fældet træ på sin villavej i Sennels.
Vejens beboere ville have svar på mysteriet. Og nu er "de skyldige" fundet.
- Nu kan træet blive begravet i 2024 og vi kan starte på en frisk i det nye år, siger en lettet Mathias Skinnerup.
Truede sin ekskæreste med jagtgevær: Nu er dommen faldet
53-årige Kim Bak Sørensen fra Ikast blev torsdag idømt to års ubetinget fængsel ved Retten i Herning, skriver Herning Folkeblad. Den 53-årige mand er dømt for trusler og ulovlig våbenbesiddelse.
- Manden er anholdt for over telefonen at have truet med at skyde sin ekskæreste med et oversavet jagtgevær, fortalte Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning til TV MIDTVEST 30. juli
I juli sidste år truede han en kvinde fra Bording, som han på det tidspunkt var i et forhold med. Truslerne gik på at ville slå hende ihjel og ødelægge hendes liv. Det skete på en biltur mellem Karup og Bording. Den 53-årige mand blev desuden for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær.
Manden har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse 29. juli. Han modtog dommen på de to års fængsel.
Færre nytårsskader end frygtet
Tryg, Topdanmark og Alm. Brand Group har modtaget omkring 650 skadesanmeldelser som følge af nytårsvejret.
Selv om nytårsdagene har været våde og blæsende, har vejret medført færre skadesanmeldelser, end forsikringsselskaberne havde frygtet.
250 af de skader, Tryg har fået, er relateret direkte til vejret.
- Vi forventer ekstra travlhed i de kommende dage og i næste uge. Vi er egentlig meget godt med. Vi har travlt, men vi er ikke lagt ned, siger Carsten Hvass-Nielsen, der er skadedirektør i Tryg.
Også hos Topdanmark er der tikket mere end 200 skadesanmeldelser ind i de seneste døgn som følge af nytårsvejret.
Anmeldelserne er primært fra Region Syddanmark og Region Midtjylland.
Danske hackere er verdens bedste
Det danske hackingteam Kalmarunionen har netop sikret sig førstepladsen på den globale rangliste hos CTFtime.org.
Denne historiske bedrift betyder, at Danmark nu officielt har verdens bedste hackerhold og sætter samtidig fokus på landets voksende styrke inden for cybersikkerhed.
- Vi er utrolig stolte over at kunne repræsentere Danmark i den internationale Hacker-elite. Førstepladsen viser, at vores unikke økosystem, hvor vi fostrer de bedste talenter i verden, virkelig giver pote, udtaler Adam Blatchley Hansen, holdkaptajn for Kalmarunionen.
Her kan i også læse om Albert Pedersen fra Viborg, der i sommer forsøgte at komme på det danske cyberlandshold.
45-årig stoppet i varebil: Så gjorde politiet store øjne
En helt normal rutinekontrol endte i et større fund af hash.
Om morgenen nytårsaftensdag stoppede Viborg lokalpoliti en 45-årig mand fra Rødkærsbro i en sort varebil på Danmarksvej i Viborg. Og fundet blev noget større end man havde ventet.
- Der lavede man så en rutinemæssig kontrol af både fører og køretøjet. Der finder man 2,3 kilo hash i bilen, fortæller Maria Jensen fra Viborg Lokalpoliti.
Det medfører, at chaufføren bliver interessant for politiet. Derfor vælger de, at ransage mandens bolig, hvor de gør sig flere fund.
- Her finder man yderligere 297 gram hash, ulovlig doping, testosteron og andet væksthormon, som er ulovligt at være i besiddelse af, siger Maria Jensen.
Det betød at manden blev sigtet og anholdt, og han kan nu se frem til en bødestraf.
Ny togstrækning er aflyst: Der forsøges at finde erstatning
GoCollective har aflyst flere tog i dag. Og nu rammer det også strækningen mellem Struer og Vejle.
Der er tale om eftermiddagsafgangene klokken 15.04 fra Struer mod Vejle og klokken 17.03 fra Vejle mod Struer.
GoCollective beklager og arbejder i øjeblikket på at finde erstatningsmuligheder. Så hold godt øje med rejseplanen, hvis du skal med tog på strækningen i dag.
Dansker på vej til Ukraine med medicinudstyr
Michael Dansbo fra Ådum ved Skjern er taget afsted med fem andre frivillige for at hjælpe de ukrainske soldater. Det er hans første tur derned, men sådan er det ikke for Julia Gabriellas mand Raitis Gabriel.
Julia Gabriella er født og opvokset i Ukraine, men har boet i Danmark de seneste ti år. De plejer at skiftes til at tage turen til det krigshærgede land, og denne gang er det hendes mands tur.
- Jeg har ikke sovet i nat, fortæller en bekymret Julia Gabriella, der i flere måneder har samlet forskellige ting ind til soldaterne.
Nu skal sag om drabsforsøg for retten
Nu begynder en sag, hvor to personer er tiltalt for at have stukket to brødre med kniv i Ikast i november 2023.
Dum beslutning: 28-årig skal i fængsel efter besøg hos ekskæreste
Det er sjældent fantastisk, når to mennesker går fra hinanden, men der er alligevel stor forskel på, hvad der efterfølgende sker.
For en 28-årig mand fra Skive endte det således rigtig skidt, da han på årets første dag tog beslutningen om at besøge og overfalde sin 33-årige ekskæreste.
- Manden indfinder sig hos ekskæresten og slår hende med knytnæveslag. Herefter bliver han anholdt, sigtet for vold og fremstillet i et grundlovsforhør, fortæller Kresten Lund Breinhold fra Silkeborg lokalpoliti.
Det grundlovsforhør fandt sted torsdag formiddag, hvor den 28-årige fik en straksdom på fem måneders ubetinget fængsel til senere afsoning.
Billedet på forsiden er taget af: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST
Klatretur gik galt: 43-årig faldt ned i biogasanlæg
En 43-årig mand fra Skive fik en mindre god nytårsaftensdag, da en klatretur ned i en silo endte galt for ham.
Et biogasanlæg i Stoholm havde en foderblander, hvor knivene i bunden var gået i stå. Dem skulle den 43-årige Skive ned og ordne, men sådan skulle det ikke gå.
Det fortæller Maria Jensen fra Viborg lokalpoliti.
- På vej ned i siloen falder han 1,5 meter. Da han så lander oven på knivene, resulterer det i en dyb flænge i benet.
Sagen sluttede dog ikke der.
For da politiet kom frem til stedet, lavede de en rapport, hvor de gennemgik, om han havde brugt det sikkerhedsudstyr, der er påkrævet.
- Det har han ikke. Vi kommer frem til, at han ikke har haft skærebukser, skæretrøje eller skærehandsker. Han skulle også have en gasmåler med, men det havde han heller ikke, siger Maria Jensen.
Nu er det op til Arbejdstilsynet at vurdere, hvor det endelige ansvar skal placeres.
Skibonitten blev efter sit fald tilset på skadestuen, og der var ikke andet end flængen i benet.
Billedet på forsiden er taget af: Region Midtjylland
Olsen-bandens store nytårskup
En vinkelsliber, en container og en masse fyrværkeri.
Det lyder næsten som plottet til en film om Olsen-banden med Dynamit Harry i en vigtig birolle. Det er det ikke, men derimod et tyveri af fyrværkeri i Rødkærsbro.
Her var der mellem den 29. december og 30. december ubudne gæster på besøg hos den lokale idrætsforening, der solgte fyrværkeri i byen.
De skar sig vej ind i containeren med en vinkelsliber og tømte containeren for alt indhold. Ifølge Maria Jensen fra lokalpolitiet i Viborg, var fyrværkeriet af mærket Diamond og anslås til en værdi mellem 50.000-100.000 kroner.
I og med containeren var placeret uden for byen grundet alt fyrværkeriet, var der ingen videoovervågning på stedet. Politiet har derfor ikke nogen mistænkte i sagen.
Billedet på forsiden er taget af: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Endelig sol: Men du får måske våde fødder
Efter mange dage med rusk og regn er Midt- og Vestjylland vågnet op til høj sol og stille vejr, så der er al mulig grund til at komme ud og nyde det, hvis man har forlænget juleferien med et par ekstra fridage.
Det er dog ikke alle steder, man kan gøre det tørskoet, som det fremgår af billedet her, som TV MIDTVESTs Kirsten Axelsen har taget på sin morgentur i Holstebro, hvor det er svært at kende forskel på sti og Storå.
Vi modtager gerne videoer og billeder af, hvordan vejret ser ud hos dig i dag.
Flere togaflysninger rammer landsdelen
Togaflysningerne rammer hårdt i starten af det nye år.
Hvis man rejser mellem Viborg og Aarhus - eller den anden vej - er det en god idé at orientere sig. Her er der nemlig flere togaflysninger torsdag.
Afgangen mellem Aarhus og Viborg klokken 09.23 er aflyst. Det samme er toget fra Viborg til Aarhus klokken 10.35 samt afgangen fra Viborg til Aarhus klokken 13.35. GoCollective henviser i alle tilfælde til næste afgang.
Alle aflysninger skyldes ifølge GoCollective materielforhold.
Kommuner bygger løs nær kyster trods oversvømmelsesrisiko
Øget fokus på klimaforandringer og forhøjet vandstand har ikke rykket ved byggelysten nær de danske kyster.
Det skriver DR, der har foretaget en undersøgelse af, hvor der i de seneste 25 år er blevet bygget i de danske kommuner.
I undersøgelsen fremgår det, at der fra 2020 til 2024 blev opført 1296 nybyggerier i områder med risiko for en 100-års-hændelse med stormflod og 484 nybyggerier i områder med risiko for en 100-års-hændelse med oversvømmelse fra vandløb.
- Vi er for risikovillige, når vi bygger så tæt på vandet. Danmark har bygget for meget i risikoområder. Vi risikerer at stavnsbinde os til meget dyre løsninger, hvor vi skal bygge højere diger og flere pumper for at holder vandet ude, siger Lasse Bech Knudsen, der er forsker i klimatilpasning ved Aarhus Universitet, til DR.
Tallene fra 2020 til 2024 er en stigning i forhold til de forgangne år.
GoCollective aflyser formiddagsafgange
GoCollective aflyser flere formiddagsafgange mellem Herning og Struer, Aarhus til Viborg, samt Struer og Aarhus.
Det drejer som om følgende afgange:
Struer til Aarhus klokken 10.11.
Struer til Herning klokken 10.32.
Herning til Struer klokken 11.27.
Aarhus til Viborg klokken 12.23.
Alle aflysningerne skyldes materielforhold. GoCollective henviser til næste afgang.
Danmark tilbage i robotternes top-10
Der er nu næsten 10.000 robotter på produktionsgulvene i de danske virksomheder, og det betyder, at Danmark nu er nummer syv i verden, når det kommer til antallet af industrirobotter pr. medarbejder. Det viser tal fra IFR (International Federation of Robotics).
I en ny analyse har Dansk Metal renset tallene for robotter i bilindustrien, fordi den typisk er meget automatiseret og ikke fylder meget herhjemme, og her ser det endnu bedre ud med en flot femteplads.
- Det er virkelig godt at se, at virksomhederne er kommet op i gear efter nogle dårlige år på robotfronten, siger Emil Drevsfeldt Nielsen, der er erhvervspolitisk chef i Dansk Metal, i en pressemeddelelse.
Nattefrost skaber glatte veje i morgentrafikken
Godmorgen til en frostklar dag, hvor der både kan komme sol og snebyger.
Årets første dag bød på regn i massevis. Derfor skal du være ekstra opmærksom, hvis du bevæger dig ud i morgentrafikken.
- Der kan være pletvis is og sneglat, så det er en god ide at være ekstra forsigtig, siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog hos DMI.
Derudover kan midt- og vestjyderne se frem til, at solen kigger frem, men bliver afbrudt af lidt nedbør.
- Det bliver en kold men flot dag med solskin, men grundet de kolde temperaturer, der vil ligge på mellem frysepunktet og en to til tre grader, så kan der komme lidt sne- og sludbyger, siger Henning Gisselø.
Vinden har været aftagende i løbet af natten, så dagen byder på let til frisk vind. Vestkysten kan dog opleve hård vind til tider.
Halvdelen ville have droppet studiet i København
I næsten to hundrede år er danske dyrlæge blevet uddannet ved Landbohøjskolen i København. Det er der nu lavet om på, for de første 27 studerende er i fuld gang på Aarhus Universitets nye dyrlægeuddannelse i Foulum ved Viborg.
En håndsoprækning blandt de studerende viser, at halvdelen slet ikke havde taget uddannelsen, hvis det havde betydet, at de skulle flytte til København.
Mere skum - mindre vand
Det ser voldsomt ud med al den skum, men brandslukningsmetoden sparer bygningerne for store mængder vand.
Det er ikke altid, at man kan gøre brug af metoden, men den blev taget i brug ved dagens lejlighedsbrand i Borgergade i Silkeborg.
Chris og Yvonne tager gerne alle med på tur
For halvandet år siden fik 64-årige Chris Olesen ideen til at lave sin egen kanal på YouTube. I dag følger flere hundrede danskere kanalen, og Chris Olesen tror, at mange gør det af en ganske særlig grund.
- Mange af vores følgere kan ikke selv komme ud at rejse. Så kommer de alligevel på en tur, en gang imellem. Det gør mig glad, hvis de også kan få noget ud af det, siger Chris Olesen, som gerne slår et ordentligt slag for autocamping.