En femtedel køber økologiske mejeriprodukter

​Danskerne er vilde med økologi, og det mærker de i høj grad hos Arla.

20170220-171253-4-1000x626we.jpg
Foto: Scanpix / Henning Bagger

Danmark er det land i verden, hvor danskerne hiver flest økologiske fødevarer ned i indkøbskurven. Salget er sågar fordoblet på bare 10 år.

Ifølge det schweiziske forskningscenter for økologisk landbrug, FiBl, så skulle 8,4 procent af alle fødevare være økologiske.

Det oplever de også hos landets miljøgigant Arla. Her tegner salget af økologiske mejeriprodukter for hele 20 procent af det samlede salg.

- Økologi er blevet en del af vores madkultur. De senere år har vi set et stigende fokus på kvalitet, bæredygtighed og gode naturlige råvarer, fortæller kategoridirektør for mælk og yoghurt i Arla Danmark, Laurent Ponty, i en pressemeddelelse.

Økologisk morgenmad

Det er især morgenmaden, som Arla oplever, at danskerne vil have økologisk. Hele 40 procent af det samlede salg af yoghurtprodukter som A38, yoghurt og skyr er økologisk.

- Morgenmaden er et godt sted at starte, hvis man vil have mere økologi ind i hverdagen. Den består som regel af nogle enkelte basisvarer, som vi spiser meget af og som ikke koster en formue i den økologiske udgave. Eksempelvis havregryn, mælk og A38, siger Laurent Ponty.