Flere unge dropper sessionen: Må hentes af politiet
På Forsvarets Dag i Herning oplever man, hvordan de unge mennesker udebliver, når man sender bud efter dem.
Flere og flere unge midt- og vestjyder dukker ikke op, når de bliver indkaldt til session. Det betyder, at politiet skal bruge ressourcer på at få fat i de unge mennesker.
- Efter vi er gået over til digital post, så har vi set en stigning i folk, der udebliver, siger Torben Grønlund Hansen, der er leder ved Forsvarets Dag i Herning.
En indkaldelse til session foregår ved, at de unge mennesker får tilsendt en besked via e-boks. De bliver herefter bedt om at udfylde et helbredsskema, så en læge kan vurdere, om den enkelte er egnet eller ej.
Fra rykker til politisag
Hvis helbredsundersøgelsen ikke bliver besvaret, sender Forsvaret den pågældende person en rykker på brev, og hvis det så stadig resulterer i en udeblivelse, overgår sagen til politiet.
- Jeg synes, vi bruger for meget tid på det. Det kunne vi bruge på mange andre opgaver, siger Niels Bach, der er politiassistent hos Midt- og Vestjyllands Politi.
I 2014 blev der behandlet 125 sager omhandlende udeblivelse fra session hos Midt- og Vestjyllands Politi. I 2017 var det tal vokset til 456. Første gang man udebliver, får man en bøde på 1.000 kroner, anden gang får man en på 2.000 kr, og tredje gang bliver man afhentet af politiet.
- Det ville være en win-win situation, hvis de unge mennesker ville gøre noget ved det her. De ville spare 1.000 kroner, og vi ville slippe for at bruge ressourcer på det, siger Niels Bach om problemet.