Fotovogne, civile køretøjer og lasere: Politiet er på vejene med ekstra bemanding
I denne uge er politiet på vejene med endnu flere midler, der kan kontrollere farten i Midt- og Vestjylland.
Høj hastighed på vejene gør borgere utrygge, og den høje fart øger markant risikoen for trafikulykker. Derfor gennemfører politiet over hele landet en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i uge 41.
Vestjylland har rekorden for det højeste antal dødsulykker i Danmark, hvor netop hastigheden er årsagen. Det er ulykker, der kan undgås ved, at bilister sætter farten ned, og derfor vil politiet gøre en ekstra indsats for at stoppe de høje hastigheder.
- Alle vores fotovogne og civile køretøjer er ude i den her uge. Vi har også vores lasere ude, som kan måle farthastigheden på landevejene og i byerne, fortæller Jørgen Christensen, der er operativ leder for Færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.
De ulykker, der særligt kendetegner, dem der sker på de midt- og vestjyske landeveje, er frontale sammenstød. Hvis bilister bare kører 90 kilometer i timen i stedet for de 80 kilometer i timen på landeveje, så fordobles risikoen for at ende i en dødsulykke fremfor en ulykke uden dødelig udgang.
Det er en af årsagerne til, at politiet vil sætte flere midler i brug, så antallet af dræbte i dødsulykker, hvor forhøjet hastighed har været årsagen, bliver langt mindre.
- I en femårig periode har vi haft 92 dræbte i vores politikreds. Det er det højeste i hele landet. Her har farthastigheden været en medvirkende årsag til, at ulykken sker, siger den operative leder.
I løbet af 2021 har der allerede være 600 borgerhenvendelser fra midt- og vestjyder, som har handlet om hastighed. Mange af henvendelserne kommer også fra borgere, der føler sig utrygge på vejene, fordi nogle bilister overtræder farthastigheden.
Selv om politiet selvfølgelig har hastighedskontrol hver uge hele året rundt, har de ekstra personale på arbejde i denne uge.