Grillguide: Her er de tre fejl, mange begår, når de starter grillen

Undgå tre klassiske fejl, når du skal have gang i grillen.

1:19

Sommerens ansigt er kommet frem, og det samme er det bare med at gøre med grillen. 

Men der er en række klassiske fejl, som du let kan falde i, når du tager grillen frem fra sit vinterhi. 

Det fortæller Søren Axelsen fra Morsø Jernstøberi, som lørdag var til Nordens største grillevent i Kjellerup. 

Her kommer han med sine tre bedste råd til grillmeisteren: 

🥩 Tag kødet ud i god tid

En lækker bøf hører for det meste til, når man skal grille. 

Men kommer den direkte fra køleskabet, så bliver den ikke så lækker, som den kunne have været. 

- Kød direkte fra køleskabet og ud på risten, det er en rigtig dårlig idé. For selvom grillen er varm køler det ristens ås meget, at i stedet for at grille koger, siger Søren Axelsen. 

🔥 Varm grillen godt op

Selvom du ikke har meget at grille, så er det vigtigt, at hele grillen er varm, før du lægger maden på. 

- Når man begynder at grille er det vanvittigt vigtigt, at man får grillen varmet ordentligt op. Tænd alle brændere til at starte med, og sluk efterfølgende dem, som ikke skal bruges. Det handler om at man skal have topvarme på risten derinde, siger Søren Axelsen. 

🌛 Vent med at dække grillen til

En hyggelig grillaften på terrassen er ved at nå sin ende. Maden er spist, rødvinene drukket, og det er efterhånden blevet så sent, at duggen så småt er landet.

Nu går oprdnignen i gang, og grilmesister ser sit snit til at lægge et cover på grillen for natten. 

Men det er bestemt ikke en god idé, siger Søren Axelsen. 

- Der er rigtig mange, som køber et cover til sin grille, men der er også rigtig mange, som brugercoveret forkert. Når man har hygget sig på terrassen og begynder at pakke væk, så sætter man coveret på - også selvom det er sent. Og det er en dårlig idé, for så er duggen faldet og så holder man ikke fugten ude, men fugten inde. 

- Det er typisk også det, man også den sidste gang, man bruger grillen om sommeren, og så står den indpakket i fugt fra september til juni, og når den så er pakket ud igen, så forstå man ikke at den er rusten, siger Søren Axelsen med et glimt i øjet, og foreslår at venter til næste dag, hvor solen står højt på himlen.