Højsæson for ferieboligsvindel: Politiet opfordrer til at skærpe opmærksomheden

En 25-årig mand lykkedes med at svindle 33 lejere. Politiet kommer derfor med råd, hvis ferieboligen endnu ikke er booket.

Politi, politigård, politistation, krimpix
Foto: Katrine Jensen, TV MIDTVEST

Det er blevet højsæson for ferieboligsvindel, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi. Derfor kommer politiet nu med råd til, hvordan man bedst muligt kan navigere uden om svindlerne, hvis man ikke har booket sin feriebolig endnu.

- Det er et kæmpe problem for de familier, som får ødelagt deres sommerferie, da de tror, at de havde lejet et feriehus. Og for en del er det mange penge, de har brugt, forklarer Erik Hykkelbjerg, som er konsulent i afdelingen for Forebyggelse, Nærhed og Tryghed i Midt- og Vestjyllands Politi. 

Og det kan nemlig være svært at lure, hvem der er reelle, og hvem der ikke er.

- Vi oplever, at langt de fleste er troværdige, men der er også brodne kar. Svindlerne ejer typisk ikke nogen feriebolig selv, så de finder billeder af andre huse og lejer ud. Ofte lejer de dem ud til flere lejere i samme uge, fortæller han.

Fire råd

Politiet opfordrer blandt andet til, at lejere sørger for at betalingen sker ved at overføre pengene til en bankkonto.

- Vi anbefaler blandt andet, at man ikke betaler med kontanter, men at man i stedet sender pengene ved en overførsel til en dansk bankkonto. På den måde er der en konto at spore, hvis man bliver forsøgt svindlet, siger Erik Hykkelbjerg.

En anden måde man kan forsøge at aflæse, om man er ved at blive svindlet er, hvis udlejeren er meget ivrig og forsøger at stresse, lyder det.

- Svindlerne vil forsøge, at presse kunderne, og skynde på dem for hurtigt at få pengene og få dem til at betale.

25-årig har svindlet flere lejere

Politiet kommer med opfordringen i kølvandet på, at en 25-årig mand fra Struer i weekenden meldte sig selv, da han fik dårlig samvittighed over, at have snydt 33 lejere som troede, at de havde lejet et feriehus.

De mange lejere troede, at de havde lejet en lejlighed i Fjellerup Strand på Djursland.

- Den 25-årige mand var meget samarbejdsvillig og har fremlagt dokumentation for, hvem han har haft lejet ud til. Vi har været i kontakt med alle forurettede på nær en enkelt. Den 25-årige er nu sigtet for bedrageri, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I de seneste år har Midt- og Vestjyllands politi fået flere anmeldelser på svindel med feriehuse. I 2022 modtog politiet 10 anmeldelser, i 2023 seks og i 2024 har de indtil videre modtaget seks anmeldelser.

Der er dog højst sandsynligt et mørketal, siger Erik Hykkelbjerg.

- Vi går ikke ud med de her råd for at forskrække nogle, men vi ved, at det særligt er nu, man kan være uheldig at ramme en svinder. Derfor er det vigtigt at få budskabet ud, siger han.