I dag udløb fristen for kvote 1: Færre vil have uddannelse på VIA i Midt- og Vestjylland
I dag klokken 12.00 var der frist for at søge uddannelse under kvote 1. Via University College har i landsdelen modtaget 410 færre ansøgninger end sidste år.
I år har syv procent flere valgt at søge en videregående uddannelse.
På Via University Colleges uddannelsessteder i Midt- og Vestjylland er der 4948 ansøgere. Der er 410 færre ansøgere i landsdelen end sidste år.
Det oplyser Via University College.
- Vi er selvfølgelig trætte af, at vi ikke har helt så mange, der søger vores uddannelser, men i forhold til at få fyldt vores studiepladser, så tror jeg nok, at vi skal få fyldt de pladser, der er brug for. Jeg er ikke bekymret for, om vi får fyldt vores klasselokaler, siger Gitte Sommer Harrits, der er prorektor for Via University College.
På grund af Covid-19 har regeringen oprettet 5000 ekstra uddannelsespladser, der især skal gå til velfærdsområdet. De nye pladser passer meget godt med de ekstra ansøgere, der har været i år.
- Nu må vi se, om det passer med, at det er der, hvor de har søgt hen. Antallet ser i hvert fald okay ud. Vi har med meget bred politisk opbakning oprettet en række nye pladser den her sommer, så der var plads til at søgningen, den skulle stige, siger uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen
Der er også fremgang
Pædagog og sygeplejerske topper igen listerne med mere end 5000 ansøgere, og selvom der i landsdelen også her er tilbagegang, så har de i Viborg fået flere ansøgere på deres netbaserede uddannelser for pædagoger og sygeplejersker.
- De internetbaserede uddannelser har altid tiltrukket en del studerende, men jeg er ret sikker på, at målgruppen er blevet bredere som følge af situationen med coronavirus. Nu er det ikke bare studerende, der bor langt fra campus, som skal passe børn. Flere har oplevet, at det for dem er positivt at kunne studere hjemmefra, fortæller Gitte Sommer Harrits i en pressemeddelelse.
Til TV MIDTVEST har hun også fortalt, at der i Herning nu er en ny sygeplejerskeuddannelse, hvor man kan læse de to første år i Herning og derefter afslutte i Holstebro. Selvom uddannelsen er helt ny, så er der allerede flere ansøgere end pladser.
Selvom VIA har færre ansøgere i Midt- og Vestjylland, så er tallet steget, hvis man kigger på hele Region Midtjylland.
Det kan være et billede på, at mange unge vender blikket mod Aarhus, når de skal starte uddannelse.