Trodsede corona-anbefalinger og modtog dødstrusler for to år siden: Nu er hingstekåring i Herning tilbage

For to år siden modtog Casper Cassøe dødstrusler, fordi han valgte at gennemføre hingstekåringen i Herning, selvom det stred imod corona-anbefalinger. Nu er arrangementet tilbage.

2:24
Casper Cassøe er klar til at byde gæsterne velkommen til den traditionelle hingstekåring i Herning.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

I marts 2020 haglede kritikken ned over den traditionelle hingstekåring i Herning.

Dengang trodsede hestemessen regeringens anbefalinger om ikke afholde arrangementer med mere end 1000 deltagere, fordi covid-19 var begyndt at vise sig i Danmark. Alligevel besluttede arrangørerne fra Dansk Varmblod, at man ikke ville aflyse. 

- Dengang var der to smittede med corona i hele Danmark, så vi var et helt andet sted dengang, og corona kom jo alligevel, siger Casper Cassøe, direktør for Dansk Varmblod.  

Men bagefter oplevede Herning Kommune en voldsom smittespredning, og straks blev skylden rettet mod hestemessen. 

- Jeg modtog mere end 100 dødstrusler, og min familie blev truet på livet. Det var meget voldsomt og ubehageligt. Vi blev ramt af folkedomstolen, siger Casper Cassøe. 

Senere frikendte en gruppe forskere dog begivenheden for at være en superspreder, da det viste sig, at de fleste corona-patienter var blevet smittet helt tilbage i februar.  

Omkring 300 stande er opstillet i messecentret i Herning.
Omkring 300 stande er opstillet i messecentret i Herning.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Frygter ikke for renomméet

Nu er Messecenter Herning klar til at tage imod omkring 70.000 mennesker de næste fire dage - nu med hingstene og ikke corona som det helt store omdrejningspunkt. 

Spørgsmålet er så, om messen blive den samme, som den var før corona?   

Birgitte Stensgaard er en af de mange, der er har slået en stand op i Herning med diverse hesteudstyr, og ifølge hende er der lovende takter for messen på bagkant af corona-situationen for to år siden. 

- Folk er virkelig positive og glæder sig til messen. Vi får også rigtig god respons inde på vores Facebook-side, så jeg frygter ikke, at arrangementets renommé har taget skade, siger Birgitte Stensgaard. 

Casper Cassøe ser nu frem til at lægge corona-episoden bag sig og levere nogle gode dage til de mange heste-interesserede. 

- Jeg ser frem mod de her fire dage med spænding og stor lyst til at levere varen. Alle vores hjælpere og ansatte glæder sig helt vildt. 

I forbindelse med arrangementet er der i alt cirka 2500 beskæftigede og 300 stande opstillet, mens det er 42. gang, at Dansk Varmblods Hingstekåring gennemføres i Herning.