Vraget minister var et stjerneskud: - Det er super hårdt at sige farvel
Venstres Marie Bjerre er en politiker, man tror på i Venstre. Derfor overrasker det politisk redaktør, at hun er en af de ministre, der nu ryger ud i ministerrokaden.
Marie Bjerre fik i første omgang mindre end et år som Venstreminister.
For som noget af det første har partiets nye formand, Troels Lund Poulsen, vraget hende som minister.
- Jeg ville rigtig gerne have været fortsat. Det er super hårdt at sige farvel, som I måske også kan se på mig, siger Marie Bjerre til TV2.
Hun giver udtryk for, at hun er overrasket, men at formanden altid sætter det rigtige hold.
Politikeren er ikke ene om at være overrasket.
- Jeg er overrasket over, hun ikke får lov at fortsætte i regeringen, siger TV MIDTVESTs politiske redaktør, Klaus Knudsen Pedersen.
For hans indtryk er, at Marie Bjerre internt i partiet bliver set som lidt af et stjerneskud.
Har været usynlig
Marie Bjerre er født og opvokset i Rødkærsbro ved Viborg og er valgt i Himmerlandskredsen. Som minister for ligestilling og digitalisering har hun ikke gjort det dårligt, mener Klaus Knudsen Pedersen.
- Jeg er med på, at hun har været usynlig og har figureret på listen over de ministre, danskerne ikke kendte. Hun har haft et ministerium, hvor det er svært at gøre sig gældende. Men jeg synes, hun har forsøgt, siger Klaus Knudsen Pedersen.
Marie Bjerre er valgt i Himmerlandskredsen. Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), gør det over for Radio4 klart, at han mener, det er et tab, Marie Bjerre ikke længere skal have en ministerpost.
- Det er næsten ikke til at bære. Det er et tab for vores valgkreds, for Nordjylland, men egentlig også for hele Danmark, for jeg synes hun har været en rigtig dygtig minister, siger han til Radio4 Morgen.
Senest har hun præsenteret regeringens nye strategi for digitalisering og udgivet den liberale debatbog ”Må jeg være fri” med andre unge Venstre-løver.
Offer for Venstres krise
Her er medforfatter Morten Dahlin blevet ny minister for kirke, nordisk samarbejde, byer og landdistrikter.
Marie Bjerre er omvendt blevet vippet af pinden af en anden løve – nemlig investor og iværksætter Mia Wagner, der er kendt fra Løvens Hule.
Og Venstreformand Troels Lund Poulsen havde et stort ønske om at få Mia Wagner ombord, vurderer Klaus Knudsen Pedersen.
Herunder kan du blive klogere på Mia Wagner. I 2020 portrætterede TV MIDTVEST erhvervskvinden. Her taler hun blandt andet om at blive syg af stress.
Derfor skal Marie Bjerres ministerfarvel snarere ses som et stort tilvalg af Mia Wagner, mener Klaus Knudsen Pedersen.
Hun passede bedst ind som minister for ligestilling og digitalisering, hvor Marie Bjerre sad.
- Samtidig taber Marie Bjerre, fordi Venstre er i et dynd. Troels Lund Poulsen er nødt til at gøre noget. Der skal nye kræfter ind. Det alter bliver Marie Bjerre ofret på, siger Klaus Knudsen Pedersen.
Muligt at gøre comeback
Den politiske redaktør tror dog stadig på Marie Bjerres politiske fremtid i Venstre. For der har tidligere været ministre, som er blevet valgt fra, der siden er steget i graderne.
Heriblandt kan vælges Anders Fogh-Rasmussen, der blev sparket ud som skatteminister og senere blev statsminister.