15-årige Daniel valgte efterskole på grund af markræs

Markræs har skabt debat, efter en 14-årig dreng tirsdag mistede livet i en ulykke under markræs. På Sædding Efterskole har man markræs på skoleskemaet og håber ikke, at der bliver reguleret på lovgivningen.

Daniel Lund Nielsen har valgt Sædding Efterskole særligt på grund af fag som motorlære og markræs.
Daniel Lund Nielsen har valgt Sædding Efterskole særligt på grund af fag som motorlære og markræs.
Foto: Benjamin Nielsen Hald, TV MIDTVEST

Daniel Lund Nielsen har, siden han var helt lille, haft benzin i blodet og elsket fart over feltet. Han har taget Sædding Efterskole alene baseret på, at de har fag med motor og biler.

- Jeg er fra Nordsjælland, så jeg er kommet lidt langt på efterskole. Jeg tog sådan set kun herover på grund af motorlære og markræs. Jeg synes, det er så fedt, at de har det på efterskolen, siger Daniel Lund Nielsen.

Han har en stor drøm om at blive racerkører. Derfor begyndte han allerede som 12-årig at køre markræs, fordi han kunne her kunne få mulighed for at lære at køre bil tidligt og prøve kræfter med fart på privat grund.

- Jeg har elsket biler i, jeg ved ikke hvor mange år, så jeg begyndte, da min far stolede på mig, og så tog vi det stille og roligt, siger Daniel Lund Nielsen.

Skaber værdi for eleverne

Sædding Efterskole ser stor værdi i, at Daniel Lund Nielsen og hans klassekammerater kan komme ud på marken og køre ræs. 

Mads Koefoed- Hessellund er forstander på Sædding Efterskole.
Mads Koefoed- Hessellund er forstander på Sædding Efterskole.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

- Det gør noget godt især for nogle af de der drenge, som godt kan synes, det er lidt tricky med skolen. Så er det her et skønt frirum. Og så er der nogle piger, som vi får overtalt til at være med os, og så kan de får brudt nogle grænser, siger Mads Koefoed-Hessellund, der er forstander på Sædding Efterskole. 

Der har siden ulykken med den 14-årige dreng været debat om, hvorvidt der skal reguleres på reglerne for markræs. SF og Enhedslisten mener blandt andet, at der skal en aldersbegrænsning på. 

Sådanne tiltag håber Sædding Efterskole ikke bliver en realitet. 

- Det er ikke alle, der kan gøre det derhjemme, og der er jo også børn fra København her, som ikke har prøvet sådan noget før. Og det, at de kan få lov til at prøve kræfter med den her slags ting, tror vi på, har stor værdi for dem, som vil prøve noget andet, siger Mads Koefoed-Hessellund.