Oplevelsespark i modvind: Under en tredjedel så mange gæster som forventet
Ringkøbing-Skjern Kommune har bidraget med over 100 millioner kroner til Naturkraft, men gæsterne udebliver. Nu skal der kigges indad, lyder det fra viceborgmesteren.
300 millioner kroner kostede det at skabe oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing, og forventningerne til besøgstallet var tilsvarende høje – nemlig 280.000 gæster årligt.
Halvandet år er nu gået, og det samlede besøgstal er på 100.000 gæster, og kritikken er til at tage og føle på.
- Naturkraft har haft professionelle bureauer til at estimere besøgstallene på 280.000, og det er jo langt fra det. Så det er skuffende, siger Søren Elbæk (S), der er viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Situationen er så alvorlig, at Ringkøbing-Skjern Kommunes viceborgmester kalder på selvransagelse i parken.
De lave besøgstal er nemlig kort sagt ikke tilfredsstillende.
- Jeg tror, at man er nødt til at kigge indad og kigge kritisk på den attraktion, man har skabt, i et forsøg på at hæve besøgstallene. Det er målet nu, siger Søren Elbæk (S) til TV MIDTVEST.
Spørger man parkens direktør, så har kræfter udefra dog også noget af ansvaret for de utilfredsstillende resultater.
Covid-19 og nedlukningerne bærer nemlig også en del af skylden, siger han.
- Den dag i dag er vi faktisk ikke kommet i mål med det, Naturkraft havde tænkt, da det skulle åbne. Der er snart gået to år, og vi kæmper stadig at komme helt hen til målstregen med det koncept, som oprindeligt var tænkt, siger Peter Sand, der er direktør i parken.
Kigger indad
Kritikken af parken er ikke gået hen over hovedet på Naturkrafts bestyrelse og ledelse.
Selvom corona har givet en hård opstart, arbejder de fortsat på at løfte besøgstallene.
- Der er en politisk bekymring og måske også en frustration, og det anerkender jeg. Og så vil jeg bare markere, at vi dagligt kigger indad, siger Peter Sand til TV MIDTVEST.
Det er ikke uden grund, at der er politisk bekymring omkring parkens besøgstal – og i forlængelse økonomi.
Ringkøbing-Skjern Kommune har nemlig bidraget med over 100 millioner kroner til Naturkraft, og derfor håber kommunens borgmester meget, at parken fortsat kan nå at blive en succes.
- Det er jo ikke sådan, at jeg tænker, at vi knipser i fingrene og så kører for fuld skrue fra første januar i 2022, det gør vi ikke. Der er en bakke, vi skal bestige her, men det tror jeg også på, vi skal lykkes med, siger Hans Østergaard (V), der er borgmester i kommunen.
Hos medarbejderne i Naturkraft er pionerånden intakt, og de er indstillet på at styre parken fremad.
Også hvis det betyder selvransagelse.
- Så kan det klart være, at der er noget, der ikke er stærkt nok i det, vi har leveret, og det analyserer og vurderer vi på dagligt og forsøger at gøre bedre, siger Peter Sand.