Solcelleparker nej tak: Birgitte vil hellere have atomkraft i baghaven
Birgitte Vinding fra Stauning mener, at atomkraft er et godt alternativ til de store energianlæg, der er på vej i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Hvad er værst - at være nabo til en solcellepark eller et atomkraftanlæg?
For Birgitte Vinding, der er en af de meget aktive stemmer i debatten om store energianlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune, er der ingen tvivl. Hun vil helst have atomkraften.
- Under forudsætning af, at mine naboer og resten af Stauning er indforstået, må et atomkraftanlæg gerne ligge i min baghave, siger Vinding, der bor på en ejendom uden for Stauning.
Og det synspunkt har hun flere gange givet udtryk for - blandt andet på Facebook, hvor udsigten til store energianlæg med solceller og vindmøller møder stor folkelig modstand.
Birgitte Vinding er en af de skarpeste kritikere af de store energianlæg, og Venstres overvejende positive holdning til planerne er også den direkte årsag til, at hun har meldt sig ud af partiet.
- Det er min opfattelse, at mange på vores egn er begyndt at blive varme fortalere for atomkraft. Det nytter ikke noget, at vores lokalsamfund bliver ødelagt af solcelleanlæg og vindmøller. Og når folk spørger mig, hvor et atomkraftanlæg så skal placeres, siger jeg, at det gerne må være i min baghave.
- Men er det ikke en gratis omgang, for det kommer vel aldrig til at ske?
- Det er ikke en gratis omgang. Jeg står ved mit ord. Meningsmålingerne viser også, at unge mennesker er positive over for atomkraft, så jeg tror på, at vi får atomkraft i Danmark, når der sker et generationsskifte.
Birgitte Vinding peger på, at der er stor rift om jorden i Ringkøbing-Skjern Kommune - og hun mener, at solceller er en dårlig måde at udnyttelse af arealerne.
- Atomkraft optager ikke ret megen plads, og så er det forsyningssikkert. Det vil sige, at det også leverer, når der er vindstille, og solen ikke skinner.